+ Halfjaarlijkse Voorspellingen 2023 23 juli 2023

 

Half jaarlijkse Voorspelling 2023                                                                                       Katwijk, 23 juli 2023.

Thema: Kwaliteit van het leven.

Opnieuw werd mij gevraagd om een halfjaarlijkse voorspelling te maken.
Tja, ik ben eerst maar eens naar buiten gegaan om frisse lucht te happen langs de zee op de Katwijkse Boulevard, de regen striemde langs mijn gezicht en kleding halverwege mijn wandeling.
Opgefrist en met een natte lange broek ben ik weer naar huis terug gelopen door eerst ergens een lekker bakske koffie te scoren, want de kwaliteit van het leven is wel belangrijk, zelfs belangrijker geworden.
En dat is wat er bij velen mensen steeds meer plaats aan het vinden is.
Niet zo zeer meer, lekker(veel) geld verdienen, nee meer waar kan ik met aandacht voor wie ik ben respectabel geld mee verdienen om het leven prettig en aangenaam te houden, zodat het leven prettig en leuk is en kan blijven.
Verandering van werk doet de mens ook goed omdat we meer kwaliteiten bezitten en dat ook tot uitvoer kunnen brengen en dat wordt ook massaal opgepakt, vandaar ook de vele wisselingen van werkgever of totaal een ander beroep oppakken of er opnieuw voor studeren, of naast mijn pensioen door te gaan in een prettig bezig zijn.
De tendens van kwaliteit van het leven is bij een breder publiek echt omarmd….
Dus niet alleen in ons privé leven hebben we daar meer aandacht voor, nee ook naar onze kinderen toe wordt er meer aandacht aan besteedt, hoe op school lesstof wordt aangereikt, hoe kinderen op school meer aandacht aan elkaar kunnen geven, om op een positievere manier met elkaar om te kunnen gaan.
Zelfs huisdieren worden nu eindelijk niet meer lukraak aangeschaft maar er wordt bewust gekeken naar de meer waarde van een huisdier in huis op te nemen in het gezin of als alleengaande.
Er is dus wel degelijk een verandering gaande in de wereld, in Nederland.
Politiek staat nu open, om een verandering tot uiting te kunnen laten plaats vinden in onze sterk veranderde  samenleving.
En ja, we zijn ongeduldig, het gaat te langzaam….Het gaat zoals het moet gaan, daardoor leren we geduld te kweken om ons nog beter te kunnen oriënteren: hoe we het echt willen of wenselijk vinden.
Economisch moeten we inleveren om te minderen in onze aanschaf van goederen, voedsel, kleding, vakantie`s, huizenkoop, auto gebruik.
We worden slimmer/zuiniger in gebruik daarvan, we schaffen zorgvuldiger aan….
En dat is nu precies de bedoeling van deze hele ommekeer in onze maatschappij.
Als ik terug kijk naar mijn half jaarlijkse voorspelling van 14 augustus 2022 dan is er heel veel uitgekomen en dat is nog steeds gaande, daar voeg ik weinig nieuws aan toe.
Ja, de grote hoos aan nieuwe mensen uit andere landen in onze samenleving, geeft ongelooflijk veel spanning bij dezen en genen, als ook hoe dit positief en krachtig te begeleiden, naast de al vanaf de geboorte wonende mensen in Nederland.
Wat hebben we veel te leren van elkaar en wat hebben we veel openheid naar elkaar te geven om naast elkaar positief en liefdevol te leven in ‘’goede kwaliteit van het leven”.
En zo sluit ik mijn half jaarlijkse voorspellingen 2023 af.
Heb goede zorg voor jezelf en elkaar in harmonie.

Sonja Dover medium voor mens & bedrijf & dier.