Voorspellingen Journaal

Voorspellingen Journaal

Voorspellingen 2024

opgetekend, d.d. 31 october door Sonja Dover medium

Oorlog Oekraïne – Rusland; Wat zie en voorvoel ik hierover.
Twee landen die vechten om hun eigenheid, ouderwets denken vanuit de tweede wereldoorlog gedachte, vernietiging en vernieling, eindeloos uitzicht. En toch komt ook hier een einde aan, doordat het niet vol te houden is op deze afschuwelijke manier. Oekraïne dreigt moegestreden en verliest steeds meer menskracht en stukjes eigen land aan Rusland.
Rusland daarentegen trekt echter meer soldaten aan die niet uit Rusland komen. Het zijn speciaal opgeleide kleine vechtgroepen, die tegen fikse betalingen Oekraïne moeten invallen maar ook al uit zijn op de landen vlak naast Rusland. Strategische oorlogvoering heeft Rusland voor ogen.

Situatie Midden-Oosten; Wat hoor ik hierover
Israël verhard haar verdediging om zich voor eens en altijd te laten zien dat er niet te sollen valt met wie zij zijn. Veel ontvoerde jongeren zullen niet meer terugkeren. Toch zie ik kleine groepjes jongeren terugkomen die bevrijd worden.

Politiek NL (kabinetsformatie/nieuwe regering); Wat hoor ik hierover.
Opvallend zal zijn dat er hernieuwde politieke partij samenstellingen komen.
Het stemgedrag van de bevolking is duidelijker dan ooit.
GroenLinks (GL) / Partij van de Arbeid (PvdA) / Partij voor de Dieren (PvdD) / PVV / VVD/ deze partijen worden door de Nederlanders veel gekozen.
VVD & PVV groeien flink als ook SP.
De nieuwe Minister President wordt opnieuw gekozen. Een Vrouw? Een Man? Opnieuw een man. Stiekem hoop ik op een vrouw.

(68ste Songfestival 7 t/m 11 mei 2024 in Zweden Malmö Een jonge vrouw zie ik winnen?? )

Het weer
December wordt een gure maand met veel koude momenten met veel regen.
Januari en februari ook maar regelmatig afgewisseld met hagel en natte sneeuwdagen, vries momenten. Winterweer is kort maar wel intensief.
Overstromingen vooral buiten Nederland, met hevige lange koude winterperiodes.
Late Lente en een droge zomer periode met afwisselend veel hitte dagen achter elkaar, eigenlijk net zo als afgelopen jaar. Nazomer is mooi en relaxed en een fijne herfst start met aangename temperaturen.

Koningshuizen Nederland
Onze prinses Beatrix heeft het moeilijk.
Veel aandacht gaat naar de 2 oudste prinsessen en hun liefdesleven. De jongste prinses verdiept zich in haar studie in Italië waar ze zich steeds meer op haar gemak en vrij voelt.
Onze koning Willem-Alexander maakt zich veel zorgen over hoe de Nederlanders zich aan het ontwikkelen zijn, meer dan hij doet blijken. De mentaliteit (meer agressiever gedrag) onder de veelal jonge Nederlanders irriteert hem, ondanks dat hij er niets aan kan doen of veranderen, hij maakt zich daar grote zorgen om.
Koningin Maxima ontdekt steeds vaker dat zij regelmatig over haar grenzen gaat en neemt vaker even vrij af, zeg maar.

Koningshuizen Buitenland
Engeland spant de kroon zoveel gesputter onder elkaar als familie en vuile was buiten wordt gehangen. Koning Charles weet zich af en toe geen raad met deze naar buiten gebrachte informatie over zijn familie. Toch zie ik hereniging van de gehele familie maar of dat 2024 zal zijn, heb ik wel grote vraagtekens bij.
Harry (jongste zoon van de koning) en Meghan hebben het moeilijk met zichzelf en elkaar. Meghan heeft iets onder de leden waardoor zij niet altijd naar buiten kan treden.
Spanje Tja de oudere garde neemt meer en meer afstand en zien elkaar minder en minder door ouderdom en onuitgesproken irritaties. Ik zie veel droevenis dit jaar in Spanje.
Zweden Kroonprinses Victoria zal meer en meer taken van haar vader over moeten nemen vanwege zijn gezondheid, wat goed ontvangen wordt door de Zweedse bevolking.
Men draagt haar op handen.
Denemarken
Margrethe Alexandrine Þórhildur Ingrid is de huidige koningin van Denemarken. Stevig en zelfverzekerd doet ze wat ze heeft te doen ondanks haar steeds vakere lichamelijke ongemakken, maar geestelijk is ze sterk en fris van goede wil voor het volk en haar familie waar ze trots en zuinig op is. Opvallend is hoe deze koningin zich bemoeit/inzet over de wetten in Denemarken. Zij wil ze aangescherpt zien.

Politiek Nederland
Mede door de vele buitenlanders die Nederland ontvangt, ontstaat er een grote kloof tussen Nederlanders en Medelanders.
De verdraagzaamheid brokkelt meer en meer af. Het zit hem ook in het niet begrijpen van wat de Medelanders wordt toegezegd. Veel kan niet en wordt toch gedaan.
Massaal wordt er steeds meer en meer geprotesteerd op ludieke wijze die niet door iedereen positief wordt omarmd. Nogal wat burgers in Nederland vinden het heel hard nodig om op te staan en te laten horen dat het anders kan en moet. De Politiek is daar ook erg gevoelig voor en luistert scherper dan ooit. Burgeropstand ligt erg dichtbij en we ontkomen er dan ook niet aan dat we in Nederland door de Buitenlandse vluchtelingen verweten worden waar ze recht op hebben en het niet krijgen. Hierdoor ontstaan er fikse vechtpartijen, Nederlanders nemen het recht in eigen hand en accepteren het niet meer.
De tolerantie onder de Nederlanders is steeds verder te zoeken.

Politiek Europa
Rusland heeft nog wat troeven achter de hand om het graan en gas monopolie stevig in de hand te blijven houden. Voor hoelang nog? Geholpen door andere grote landen (buiten Europa) die belang hebben bij samenwerking op nucleair gebied en wapenhandel.
Afrika is een land aan het worden dat zich met het oosten wil conformeren om economisch sterk door te kunnen groeien.
Duitsland begint zijn grip te verliezen op de rechtse groei onder de bevolking. Racisme groeit gestaag door alsook vrouw onvriendelijk gedrag.
De landen die het dichts naast Rusland liggen hebben geen vertrouwen meer in de NAVO. Mede daardoor ontstaat er sterkte twijfel of men niet beter los van Europa door kan gaan. Angst voor inname door Rusland is zeer groot.

Politiek Buiten Europa (+verkiezingen VS)
Amerika blijft actief om zijn Amerikaanse burgers veiligheid te kunnen blijven bieden.
President Joe Biden heeft zijn visie duidelijk neergezet en zal nog een semester mee draaien ook al is zijn gezondheid broos. De vervangers voor hem staan hem goed bij en zullen voor hem invallen als dit nodig is.
Ook in Amerika zie ik veel opstand en burgerinitiatieven en recht in eigen hand nemen, rondom te trage wetsrechtsgang.
Australië belooft het land te worden van opname van veel emigranten die in Europa zijn. Maar ook buiten Europa dringt het tot de emigranten door dat ze zich in Australië kunnen kwalificeren, (om)-scholing aan kunnen scherpen, om in dat beloofde land verder te leven. Er is voldoende leef/ woon en werkruimte.
China en zijn handel komt in een mindere fase terecht.
Ook hun wetten krijgen meer ruimere mogelijkheden en zullen minder streng zijn voor de bevolking. De moderne tijd begint zijn intree te nemen. De jongere bevolking trekt hun mond open en er wordt zeker naar hun geluisterd. Boeiende ontwikkelingen.
Japan blijft in haar (strenge) keurslijf hangen en wil absoluut de economie volledig zelf kunnen blijven beheersen zonder inmenging van welk land dan ook. Opstand en rellen zijn het gevolg wat met harde hand wordt aangepakt. Toch is er een omwenteling gaande ten goede voor de bevolking.

Wereld Opinie:
De oorlogen in zoveel landen om ons heen groeit door en eist zijn tol.
De leiders van zoveel landen zien en kijken naar wat er te veroveren valt,
wat met veelal jonge mensen levensgepaard gaat.
De burgers zijn de dupe. Er is veel haat en verderf gaande en dat breidt zich uit als een sneeuwbal effect.
Angst wordt op deze manier gevoed en door angst ondernemen mensen wonderlijke initiatieven.
In Europa ziet men veel om zich heen gebeuren wat scherpere alertheid creëert, zoals bij de land grenzen.
En nogal wat landen besluiten, en zijn er wettelijk al mee bezig, om de land grenzen dicht te gooien, ter beveiliging.
Een nieuwe manier van land tot land gaan in Europa wordt nu ingeluid en zal eerdaags ook zichtbaar gemaakt worden.
Duidelijke verdeling over wie voor Rusland is en wie tegen Rusland is in heel de wereld,
en wie is voor Israël en wie is voor Hamas is, maar wordt opvallend sterker binnen Europa.
Duidelijker wordt ook: wie wil mee profiteren in het heersen en meer macht wil krijgen in de wereld van NU.
Ook is de wereld qua muziek enorm verandert. De mannen nemen het heft in handen en de vrouwen worden nauwelijks opgemerkt. Toch blijft dit niet zo, er zal een betere kijk komen op vrouwelijke musici die componeren en muziek draaien voor het publiek (DJ`s). Een nieuwe muziek stroming komt eraan met veel invloed uit Afrikaanse binnenlanden van Jazz tot Klassiek.
Ook de Paranormale wereld wordt in de gehele wereld beter ontvangen dan tot nu toe. Hierin nemen de vrouwen de overhand. De geboren nieuwe kinderen zijn zo wie zo enorm gevoelig tot Paranormaal gevoelig wat heel gewoon zal worden in het dagelijks leven.

Olympische Zomerspelen te Parijs 2024.
De Olympische Zomerspelen te Parijs begint 26 juli t/m 11 augustus 2024.
De openingsceremonie zal op vrijdag 26 juli spectaculair geopend worden.
Er zullen 48 soorten sport hieraan deelnemen.
En natuurlijk zullen er veel medailles gewonnen worden door Nederland.
Kijk en geniet er volop van.
Europees kampioenschap in Duitsland 2024.
Vanaf 14 juni t/m 15 juli vinden deze wedstrijden plaats.
Deze kampioenschappen worden door 24 landen gespeeld in 51 wedstrijden.
Kijk en geniet er volop van.
Max Verstappen.
De in België geboren Max Verstappen zal nog veel records blijven verbreken.
Kijk en geniet er volop van.

Onze velen Nederlandse BN`er gezien op 21 november 2023.
-Wendy van Dijk en Erland Galjaard; hoe graag ze ook bij elkaar willen blijven, voorlopig kiezen ze voor hun eigen leven.
-Sylvie Meis; Iets zegt mij dat ze het geluk in haar leven probeert te omarmen.
Is DIT hem dan!
-Tanja Jess en Charly Luske; Deze relatie is standvastiger dan menigeen denkt. De charmante zanger Charly heeft het nodig in de entertainment wereld zich uit te kunnen leven.
-André van Duijn; Gaat er vol in met programma`s op TV. Hij is gelukkig in de liefde. En toch neemt hij gas terug. Leeftijd! Er komt een nieuwe CD uit met liedjes uit het leven gegrepen.
-Addy van den Krommenacker; Een lieve zachtaardige man die creatie na creatie blijft ontwerpen over heel de wereld. Opnieuw gaat de wereld weer voor hem open. In alle lagen van de bevolking worden zijn ontwerpen goed ontvangen.
-Britt Dekker; Ze heeft een opvallende leuke humor, is een pientere zaken vrouw in de paardenwereld. Het geluk lacht haar toe.
-Marco Borsato; Ondanks de pijnlijke onthullingen onderneemt hij nieuwe stappen om zijn eigen bedrijf door te starten. Hij slaat zich er goed doorheen ondanks dat het verdrietig en zwaar voor hem is.
-Babette van Veen; Na de zomer neemt zij nieuw TV aanbod aan, maar ze maakt de soap serie Goede Tijden slechte tijden wel goed af, waarschijnlijk nog 1 seizoen te gaan.
Er komt een lieve man op haar pad eind volgend jaar, begin het jaar erop.
-Albert Verlinde; Stapt definitief uit de politiek. Nieuwe musical komt op zijn pad. Meer rust in zijn privé leven.
-Ruud de Wild; Houdt zich nog even gedeisd, gezondheid is belangrijk dit jaar. Wil een nieuw radio programma en internet TV. Denk aan “nieuw talent”.
-Zangeres Samanthe Steenwijk; Privé wat onrust. Zoekt in haar liedjes diepte en levens thema`s. Brengt een CD uit. Ik zie verhuizing!
-Floortje Dressing; Blijft rondreizen over heel de wereld. Ik zie haar op de TV een praatprogramma begeleiden met jonge mensen die elders in de wereld een nieuw ondernemend leven willen beginnen. Ik zie haar ook weer teruggaan bij mensen waar ze ooit eerder was: Vervolg op eerdere programma`s.
-Johan Vlemmix; De man die altijd mogelijkheden ziet, waar anderen het niet meer zien zitten. Een onuitputtelijke bron van nieuwe dingen oppakken, volop inspiratie aanwezig.
-Familie Hazes; Aankomende periode wordt definitief een besluit genomen over de afwikkelingen, waardoor de familieband uit elkaar valt.
-Glennis Grace; Zal in kleine zalen weer op gaan treden. Publiek is onverbiddelijk. Heeft tijd nodig. Uiteindelijk zal ze in het buitenland meer succes oogsten dan in Nederland. Prachtige stem heeft ze.
–John de Bever & Kees Stevens; Apart lief stel met veel nieuwe entertainment ideeën in samenwerking verbanden. Dat lukt ze goed. Verhuizing in zicht.
-Estavana Polman; Gezinsuitbreiding tussen nu en twee jaar. Ooit zal zij veel gaan reizen voor TV. De sportwereld in haar gezin blijft altijd op nummer 1 staan.
-Gravin Eloise (dochter van Prins Constantijn & Prinses Laurentien); Door zichtbaar te blijven in haar eigen internetwereld en winkel, ontwikkelt zij zich als een goed influencer. In de Koninklijke families ontvangt ze respect daardoor.

In welke kernwoorden zou jij 2024 willen samenvatten.
Tweedeling. Agressie. Maar ook Mooie initiatieven & Samen werkingen.
Veel tegenstellingen meer dan anders. Al met al;
veel ontdekkingsreizen voor ieder mens, dier en natuur.

Een reflectie over mijn voorspellingen 2023: wat kwam uit – wat kwam niet uit.
Er is mij dus gevraagd wat wel en niet is uitgekomen:
Wel mijn voorspelling over Landskampioen mannen voetbal wordt Ajax was fout.
Wel goed is Landskampioen dames voetbal wordt Ajax is goed gezien.
Wat ik nog meer goed heb is: Recreatie woningen worden omgezet naar permanente woon mogelijkheden.
En Suriname krijgt er een groot bedrijf er bij waardoor meer werk zal ontstaan=ook uitgekomen.
Daling energie prijs, was eerst hoog daarna omlaag voorspelt.
Klimaat activisme = voorspelt.
Titels worden ontnomen bij Prins Harry en Meghan
Anouk nieuwe CD slaat aan in Nederland.
Desastreuze ontwikkelingen voor de hele wereldeconomie en mensheid door oorlog Rusland
Er zijn veel meer voorspellingen gedaan die goed gezien zijn maar ook die nog niet zijn uitgekomen of niet goed zijn gezien.
Het blijft lastig en het blijft mensenwerk, maar ik doe het wel met volle intense aandacht om een tipje van sluier op te lichten over het aankomende jaar, waar ik menigeen een plezier mee heb gedaan en blijf doen.
Kijk verder op mijn website bij link Voorspellingen; Journaal 2023 om zelf een indruk te krijgen over al mijn voorspellingen die ik elk jaar al weer heel wat jaren verzorg voor het Maandblad ParaVisie – RTL4 Editie NL – ParaVisie internet met filmpje – Paraview Magazine – etc. etc.

Wat wil ik nog kwijt
Dat er vele manieren zijn om inzichten te vergaren over wie of wat dan ook, laat dat helder zijn.
Neem eens de moeite beste mensen om je daarin te verdiepen, het maakt je rijk en voelt ook fijn om ook hierin compleet jezelf te durven zijn.
Denk eens aan de uitspraken die je uitspreekt zonder erbij na te denken, is dat niet fenomenaal. Twijfel dus niet aan jezelf.
En….op dit moment gebeurt er bijzonder veel onaangename dingen in de wereld, waar je angstig van wordt als je niet uitkijkt. Bespreek dit met de mensen om je heen maar hou het niet voor je, krop het niet op maar spreek het uit alsook wat jij ervan vindt.
Juist het zwijgen maakt angstig. Ja, de wereld is zich aan het omvormen, zeg maar, en daar hoort dus ook zware dingen bij om schoon schip te krijgen.
Kennelijk moeten we opnieuw weer een les krijgen om nog beter te luisteren om er dan ook naar te handelen, wat zijn we toch hard leers tsss.
Verder valt het op dat er ook heel veel saamhorigheid hierdoor ontstaat op het vlak van met elkaar gaan wonen, werken met elkaar en aanvullingen zoeken, eten koken met elkaar, krantje/tijdschriften met elkaar delen, klussen met elkaar.
Er is dus wel degelijk ook saamhorigheid gaande onder elkaar, kijk daar ook naar en doe zelfs mee of kook eens voor je eenzame buur of zo.
Wees creatiever dan dat je tot nu toe bent geweest. Vraag eens je buur uit om samen naar een winkel te gaan met hulp van auto/fiets/bus/invalidecar – rollator of zo.
Blijf niet op jouw eilandje zitten ook al heb je een partner….wees lief voor jezelf en elkaar.

Afsluiting
Beste (Internet) lezers/kijkers, ik wens jullie toe een inspirerend jaar met veel liefde en goede gezondheid, geduld en saamhorigheid, maar ook oprechte mededogen & aandacht voor en met elkaar. Blijf trouw aan jezelf & Wees nooit bang om eerlijk te zijn. Blijf positief.
GELOOF IN JEZELF…………………EN VERTROUW OP JE INGEVINGEN

Sonja Dover
Medium voor Mens & Bedrijf & Dier
www.sonjadover.nl M: 06 439 612 91

Jaar Voorspellingen 2023      Katwijk, d.d. 6 november 2023.

 

Oorlog Rusland
Desastreuze ontwikkelingen voor de hele wereld economie en mensheid.

Oekraïne verovert veel stukjes land terug van Rusland wat van Oekraïne was.
Rusland zet opnieuw mankracht in om een sterker leger neer te zetten en opnieuw Oekraïne aan te vallen als ook buurlanden van Oekraïne.
Zwarte zee en Oostzee zijn voor Rusland belangrijker aan het worden dan ze zich hierover uitspreken.
Estland en Letland zijn nieuwe doelwitten voor Rusland.
Turkije zal een nog belangrijkere rol gaan spelen voor Europa t.a.v. Rusland.
Het wereldbeeld in Europa ziet er nog onrustiger uit dan het al was, grimmiger zelfs.
Emigranten opstand. Nog meer emigranten.
Aanslag op Poetin, nieuwe leider in Rusland, burgeropstand in Rusland.
De landen om Rusland verenigen zich niet met Rusland maar willen zelfstandigheid.
Een moeizaam samen gaan met Europa. Het wordt steeds duidelijker dat Europa in een verdeling terecht aan het komen is.
N.a.v. wat er gebeurt door de Oorlog Oekraïne – Rusland.
Winkels met verkoop van goederen en levensmiddelen worden aan banden gelegd en opgelegd/verzocht, meer en meer uit eigen land in te kopen en te verkopen in Nederland.
Een ander bewust zijn wordt sterker gemaakt.
Er zal meer en meer armoede onder de bevolking zichtbaarder worden.
Geen leuk beeld maar wel een te verwachten beeld.
Achterdocht en het elkaar misgunnen wordt sterker ook in Nederland.
De Nederlandse bewoners willen niet meer inleveren omdat de normen en waarden niet synchroon lopen met elkaar.
Alles wordt op scherp gezet. De Nederlandse economie ontwikkelt zich steeds trager en trager
Er is ook aan bepaalde goederen en etenswaren niet meer aan te komen.
Ook wat betreft de emigrantenstroom naar Europa, wordt een wettelijk halt toegeroepen, wat in een wet wordt vastgelegd.
Nederland wil de emigranten stroom meer dan halveren.

 Politiek Nederland (ook boerenprotest/klimaat-activisme e.d.)
De wet voor de Visserij regels voor de vissers, wordt nog beperkter dit jaar en volgend jaar. Veel vissers stoppen gedwongen. De dieren sterven massaal uit, visvangst wordt steeds minder.
Ook de boeren met hun vee worden gedwongen te stoppen, de afspraken daarvoor zijn in september/oktober/november bekend gemaakt.
Boerenopstand neemt dan ook iets af, maar protest blijft.
Uiteindelijk zie ik in het najaar (wat al begonnen is) en voorjaar 2023 heel veel faillissementen. Financiële crisis in geheel de wereld komt er aan.
Opstand & nog eens opstand in de gehele wereld.
Veel narigheid dus.
Door deze hele situatie blijft minister Rutte op zijn post, hij maakt het af tot aan de nieuwe verkiezingen.
Opnieuw wordt minister Rutte weer premier/halverwege zie ik hem vertrekken naar een belangrijke Europese post…..
Gas en Energie prijs stijgt tot voorjaar en daalt daarna weer.
In de vluchtelingen kampen worden vrouwen vernederd en voelen zich onveilig, ook in Nederland.
Het verschil in normen en waarden wordt enorm zichtbaar in de Nederlandse vluchtelingen kampen/verzamel woningen.
Het probleem over vrouw vriendelijkheid/gelijke sexen-huwelijk etc., escaleert onder de vluchtelingen, die geen begrip opbrengen waardoor er relletjes ontstaan.
Klimaatactivisten gaan bij het beeld in Nederland van opstand horen, maar ook in andere landen van Europa, zal er steeds meer actie gerichte klimaatactivisten groepen opstaan en op onvriendelijke manieren zich laten horen om de regeringen en de burgers wakker te schudden.(Brussel- Madrid zeer extreem)
Politiek buitenland
President Biden wint meer zetels dan verwacht en ligt steeds beter bij de bevolking.
De abortus wet wordt door deze president als buffer gebruikt en krijgt zijn volle aandacht om behouden te blijven. Democratie staat hoog aangeschreven bij Biden en dat groeit gestaag door in geheel Amerika.
Ex president  Trump zal geen kans krijgen om opnieuw president van Amerika te worden.
Gelijke rechten voor vrouwen staat onder hevige hoogspanning, veel demonstraties in zowel Amerika als in de Oosterse landen.
Hoofddoek vrij voor vrouwen blijft een aandachtspunt, er blijven demonstraties door mannen en vrouwen plaats vinden, wat met geweld uit elkaar geslagen wordt.
De strijd, woedt voort en duurt totdat de huidige machthebbers worden afgezet (2024).
Noord Korea: Kim Jong-Un toont veel dreigingen – profocaties – uiteindelijk komt er een verzoenings offensief.

Sport (wie wordt landskampioen voetbal, F1 et cetera)
Het WK voor Nederland gaat door tot de kwartfinale.
Landskampioen 2023 wordt AJAX
F1 Max Verstappen zal nog menige 1ste prijs binnen halen.

Koningshuizen (hoe doet Charles het en hoe ontwikkelt de situatie rondom Amalia zich)
Koning Charles en zijn Koningin gemaal Camilla worden steeds meer op handen gedragen door de Engelse bevolking. Charles schrapt rigoureus in de hof en ceremonie protocollen. Ook bemoeit Charles zich met natuurwetten zoals die zijn opgesteld, daardoor ontstaat er in het volk een tweedeling om hun koning. Al met al doorbreekt deze nieuwe koning oude gewoontes en brengt veel hernieuwde milieu vriendelijke goedkopere gewoontes in. Nogal wat oude protocollen worden door Charles weg gedaan. Ook bezuinigingen treft zijn personeel. Uiteindelijk omarmt het volk hun koning en koningin.
Prins William en Hertogin Catherine ontwikkelen zich op een vriendelijke manier als toekomstige koning & koningin. Vooral Kate wordt een mode voorbeeld (net als Maxima) en streeft naar goede doelen voor vooral jongeren en bedrijfjes voor jongeren waar subsidie voor nodig is.
Prins Harry en Meghan worden een aantal titels ontnomen, alsook van hun kinderen, toch blijven ze lid van de Koninklijke familie, maar dan zonder Koninklijke verplichtingen.
De Engelse nieuwe premier Rishi Sunak ontwikkelt zich als een vriendelijke positief kritische premier, en wordt uiteindelijk door de Engelse bevolking gewaardeerd als hun nieuwe volksleider.

Kroonprinses Amalia heeft kritiekloos alles ondergaan en ontpopt zich als een wereldvrouw die zich niet bang laat maken. Haar ontwikkeling als toekomstige koningin doet zij met verve.
Nieuwsgierig als zij is ontwikkelt ze zich voort in de (bedrijf)economie/handel/Chinese taal als leergierige jonge toekomstige koningin.
Haar verdere familie, de zusjes van Amalia t.w. Alexia en Ariane,  zijn behoedzamer geworden in het naar buiten treden.
De koning en de koningin realiseren zich heel goed hoe belangrijk het is om als gezin goed en harmonieus te kunnen functioneren. Mede daardoor blijven ze gezamenlijk op vakantie gaan.
Koning Willem Alexander moet het wat rustiger aan doen net als Koningin Maxima, hun gezondheidsproblemen zijn van dien aard dat ze minder naar buiten en naar het buitenland kunnen gaan. Veel via de Media wordt door (vooral Maxima) geregeld.

 Het weer/klimaat

November……is een natte en gure maand met aan het eind v.d. maand koud.
De winter zet zich vroeg in
December….. is net als november guur en koud en veel winderige met lichte sneeuw buien.
Start 2023; droog met oud en nieuw
Januari…..winterse korte hevige buien met sneeuw en hagel
Februari ….koel, fris met ijsperiodes en koud.
Maart…..hagel en sneeuwbuitjes.
Na half maart minder koel en drogere dagen.
April…. meldt de lente zich aan met frisse dagen.
Toch zie ik veel zonneschijn vanaf januari tot april, daarna veel wisselingen aan regenbuien en zonneschijn, niet echt koud voor het jaar.
Opnieuw weer warme droge zomerse dagen met meer en meer hitte dagen achter elkaar, pas in september lekker nazomers weer.
Klimaatverandering is er volop gaande, het worden nog meer droge hete warmte periodes,
en minder in de winter koude vriesdagen.
Tussendoor veel regenbuien in de warme dagen.
Toch zijn deze regenbuien te kort om het land te bevochtigen. Water probleem volop voor het gewas.
Door dit klimaatverandering ontstaan er ook schimmels (gewas sterft of bederft) en ander nieuwe aanvallen van onbekende dieren – diertjes. Nieuwe koeienziekte zie ik ontstaan.
Door het klimaat verandering wordt ons oude voedsel schaarser en schaarser en dwingt ons, om een ander nieuw voedsel te eten, met steeds minder vlees en vis om te eten.

Songfestival
Het duo Dion Cooper en Mia Nicolai vertegenwoordigen volgend jaar namens Nederland het Eurovisie Songfestival 2023.
Opnieuw scoort Nederland goed in het midden en wordt dit lied goed ontvangen.

Goed nieuws (ontdekkingen/medische doorbraken et cetera)
De huizenmarkt wordt (explosief )in het midden en het oosten van het land opvallend meer ontwikkeld dan elders in het land.
De markt om materialen aan te schaffen voor huizen, wordt aan banden gelegd veelal door subsidie.
Nieuwe bedrijven richten zich op om vanuit het buitenland samen te kunnen werken, gebeurt deels al.
Toewijzing woningen wordt aangepakt en verbeterd ten goede aan de langst levende geboren Nederlander.
Producten die in Nederland gemaakt worden of geteeld, krijgen extra voorrang in de winkels via kleine subsidie`s en reclame van de winkeliers zelfs.
Ook in veel tuinbouwbedrijven worden winkels aan huis – in de schuur – georganiseerd om het product te verkopen. Fruit – groente – eieren – melk  etc. etc.
Nieuwe wettelijke betere regels voor Uitzendbureaus om gekwalificeerde mensen in dienst te nemen.
Vrouwen krijgen in de bedrijven meer voorrang = opgelegd vanuit de regering, waardoor de bedrijven goed scoren, soms met subsidie regelingen.
Ook de kinderopvang wordt wettelijk beter geregeld + er wordt meer met gekwalificeerde medewerkers gewerkt.
Dieren in huis opnemen/kopen via winkels wordt niet meer zo makkelijk.
Er komt een soort regeling, waardoor de dierenopvang in Nederland ontlast zal worden.
De dierenopvang centra`s willen directer de dierenwinkels betrekken voor verkoop, is de bedoeling.

Showbizz
Marco Borsato:
 Vaste nieuwe liefde laat op zich wachten. Komt krachtig terug met een show programma. Nieuwe CD komt eraan, voorjaar – zomer. CD slaat goed aan.
Linda de Mol:
 Trekt zich iets meer terug uit de TV wereld om zichzelf te herpakken.
John de Mol Sr:
 MeToo krijgt juridisch een vervelend staartje. Het bedrijf wordt opnieuw gescreend op de werkvloer wat positief zal uitvallen.
Andre Hazes Jr.: Heeft meer ruimte en tijd nodig om zich te herpakken, najaar zie ik hem op de bühne staan.
Olcy Gulsen: Haar eigen TV-modeshow-jong talent  gaat door, slaat goed aan. Ze wordt gevraagd een praatprogramma te presenteren samen met nog iemand.
Patricia Paay: Wordt af en toe nog gevraagd in de showbizz wereld, kleine rolletjes op TV.
Patty Brard: Blijft zichtbaar in de TV wereld. Krachtige vrouw. Krijgt een eigen programma voor de minder draagkrachtige.
Glennis Grace:
 Na het uitzitten van haar opgelegde straffen, komt ze heel krachtig terug met prachtige nieuwe songs (liedjes met teksten uit eigen ervaring).
Addy van den Krommenacker: Hij bouwt opnieuw een grote clientèle op, zowel bij de gewone mens als ook bij de high society. Het gaat hem voor de wind.
Ali B.: Blijft niet in Nederland wonen.
Gordon: De handel zit nog steeds in zijn bloed en zet hij voort in het nieuw te wonen land. Hij verdwijnt steeds meer en meer uit Nederlands TV land.
Gerard Joling: Blijft veel gevraagd worden voor TV programma`s. Eind 2023 begin 2024 gaat hij 2 shows neer zetten.
Leontine Ruiters: Blijvend geluk. Nieuw woonhuis. Reist veel rondom de wereld.
Anouk: Zingen, nieuwe CD slaat aan in Nederland, Amerika, Europa, haar teksten raakt het publiek wereldwijd.  Krijgt weer TV programma waarin zij advies/raad mag geven.
Ilse de Lange: Blijft zichtbaar (TV programma) bij veel (zingende) kinderen, en nieuw op te zetten (ook TV) optredens bij (zingende)ouderen. Is al aardig een Amerikaanse wereldster aan het worden. Blijft goed zichtbaar in TV wereld. Zal een tournee maken door Europa & Amerika.
Meilandjes- Martien & Erica: Verdwijnen steeds meer uit de TV wereld. Maar voor het bedrijfsleven komen ze meer en meer in de picture.
John Kooijman (Beauty expert): Een vaste column gaat hij schrijven in een nieuw blad. TV wereld lonkt.
Harrie Mens: Nieuwe liefde
Jomanda: Blijft wonen waar ze nu woont en komt nog 1 of 2 keer terug naar Nederland (Hand oplegging)
DJ Afrojack: Nieuw projecten, nieuwe uitdagingen in arme landen, goed doel.
DJ Tiesto: Zal opnieuw knallen dit jaar, Oost bloklanden, Amerika.
DJ Armin van Buuren: Doet een stapje terug, familie prikkelingen.
Frank (ex Rogier): Krijgt opnieuw een show programma o.a.  bedrijven & aankleding, 3 of 4 uitzendingen. Bedrijfsleven lonkt naar hem.
Nick & Simon: Ze stoppen, maar ze stoppen niet echt. Solo Carrière naast samen opnieuw doorstarten, met Kees Tol, blijven zij leuke muziek programma`s maken.
Kees Tol: Krijgt dit jaar nieuwe liefde.

Slotwoord
En zo beste mensen ben ik aan het eind gekomen van deze jaarvoorspelling 2023.
Veel zal niet uitkomen en veel zal wel uitkomen….. alleen niet allemaal dit jaar of is al gebeurd.
Het is en blijft voorspellen .
Verder wens ik een ieder een positief gezond jaar toe met meer ups dan downs.
Blijf goed bij jezelf en blijf jouw uitdagingen zien als leerschool want we zijn nooit uitgeleerd.

Alle goeds, veel kracht en veel liefde toegewenst voor in het komende jaar.
Sonja Dover Medium voor Mens & Bedrijf & Dier

Jaarvoorspelling 2022 door medium Sonja Dover.
Opgetekend 1 november 2021.

 

 

Via de grote Bosatlas kom ik bij een aantal werelddelen, en zo ben ik begonnen met het afstemmen op 2022 en de jaren daarna.

VERANDERINGEN over de Wereld:
Noord Australië richting Indonesië zal getroffen worden met het verdwijnen van stukken kust en soms, een heel eiland.
Ook de kust van Zuid Amerika, links van Brazilië, Chili zal door wateroverlast ontzettend veel van haar kust en eilandjes gaan verliezen. Niet meer toegankelijk voor publiek.
Ook veel water overlast bij Amerika, Noord/Zuid – Australië, Indonesië.
Europa zal extreem flinke winters gaan krijgen en verschrikkelijke extreme hete en droge zomers.
Dat zet zich heftiger door. Extreme regenbuien vooral in Ierland en Schotland. Het noorden van Groot-Brittannië, Scandinavië gaat ook land inwaarts inleveren aan de zee.
Het lijk erop dat de kuststreken van bijna alle landen, Amerika, Afrika, Europa, New Zeeland, Australië, het woongebied kleiner wordt door toename water overlast.
Ook onze eilanden in Nederland zullen meer en meer land moeten inleveren. Dit gaat in een snel tempo.
Afrika, de droge delen, worden steeds meer natte delen.
Engeland
Engeland/Schotland/Ierland, ik hoor hier meer hoor over politiek.
De Labour partij verliest ontzettend veel leden.
Europa
In Rusland vindt dit ook plaats, Poetin verliest zijn gezicht door 3 of 4 heftige voorvallen.
Hij laat de bevolking opnieuw weer in de steek.
Massale arrestaties zie ik. Burger opstand – Burger oorlog.
Polen
Houdt zich niet aan de regels, dat weten we al, maar toch, Rusland is bezig om een deel van Polen te willen bezetten. Opmars Rusland naar Polen.
Eigenlijk neemt Rusland een deel in van, Polen, Roemenië, Slovakia, Hongarije.
Dat heeft te maken met winning van kolen en gas.
Turkije
Uiteindelijk zullen Rusland en Turkije steeds meer samen komen en komt Turkije onder bewind van Rusland.
De Zwarte zee speelt daarmee een grote rol.
Een klein deel van Turkije blijft Turkije.
Griekenland
Economisch redt Griekenland het weer niet
Frankrijk
Opstand in Frankrijk. Flinke rellen. Vallen veel slachtoffers. Het gaat om zwart /wit denken, tussen zwarte en witte mensen.
Al gehele tendens
Opvallend binnen Europa; er wordt door niet Europeanen veroorzaakt:
veel opstand, rellen, plunderingen, groepsvorming met stelen, zichtbare vrouw onvriendelijkheid.
Radicalisering/Racisme wordt actiever.
Het wordt er niet leuker, mensvriendelijker op.
Door de overvloedige, veelheid van verschillende culturen in Europa, met normen en waarden verschillen, krijgen opstand en rellen meer en meer kans.
Grote bendes van zeer jonge mannen worden er gevormd, rondtrekkend door Europa.
De grenzen in Europa worden niet aangepakt. Veel drama`s krijgen we te zien.
Nederland
Limburg: bevolkingsgroei krimpt dramatisch
Brabant:   zet zijn recreatie woonmogelijkheid meer open van recreatie naar woonmogelijkheden.
Zeeland: Zeeuws + Oost Vlaanderen zetten een uniek toeristisch plan neer.
Utrecht:   wordt door wilde dieren overvallen (vanuit Duitsland) De wilde dierenpopulatie groeit             sterker dan we hadden verwacht.
Zuid-Holland: veel mensen trekken weg naar Drenthe, Gelderland, Overijssel, er is een soort verschuiving.
Suriname
De jonge generatie Surinamer accepteert steeds minder de huidige president.
De huidige wetten zijn te veel achterhaald en nauwelijks bijgesteld aan deze tijd.
Nieuw tendens….Steeds meer in Nederland wonenden met Surinaamse achtergrond, trekken naar Suriname terug en zullen zich meer en meer richten op Amerika.
Nieuwe bedrijven, hoger opgeleide mensen in de gezondheidszorg trekken naar Suriname. Ook technisch opgeleide mensen trekken (terug) naar Suriname.
En een groot bedrijf trekt naar Suriname waardoor er meer banen geschapen worden.
Suriname zal zich en wil zich Internationaal ontwikkelen.
Dit is wat ik wil vertellen over de veranderingen in de wereld.

Songfestival:
De nieuwe manier om het publiek mee te laten genieten via groot scherm wordt voortgezet.
Opvallend inhoud liedjes: Drama, en politiek getint.
jury zal nu ook beoordelen over; cijfer geven m.b.t. inhoud, presentatie, kleding, zang kwaliteit.
Mogelijke winnend land: Kroatië, Luxemburg, Italië.


Corona 1ste deel:
Coronavirus zal met hevige pieken en dalen ook nog dit jaar ons bezighouden. Naast nieuwe virussen die zich laten zien. Men wil verplichte vaccinatie. Het niet naleven van de wettelijke verplichtingen zal flink beboet worden. Uiteindelijk schikt de mensheid zich erin.
Eigenlijk zie ik nieuwe vormen van ziekte`s met overdraagbaarheids vormen, wat door isolatie gestopt kan worden. Nieuwe vormen van ziekte kiemen dienen zich aan.
Opvallend is dat de luchtcirculatie, in bepaalde delen van landen bevattelijker dan andere delen.
Wat ook weer gevolgen heeft voor het gewas wat we eten.
Al met al…..we zijn er nog lang niet.
De luchtatmosfeer verandert mee. Mens en dier ademen het in. Het lichaam protesteert in het begin. Na X periode ontstaat gewenning. Het komt er op neer…..vaccinatie zal niet helpen.
Door de klimaatverandering zijn er stoffen vrijgekomen waar ons lichaam niet op is ingesteld.
De gespoten gif stoffen die op voeding + planten zijn gekomen, die de dieren hebben opgenomen, heeft nu zijn uitwerking. Het knalt er ineens uit.
Het is veroorzaakt door de mens: meer en snelle productie.
De coronafase heeft ons allemaal wakker gemaakt. Mede daardoor zullen steeds meer mensen zich in oude beroepen NIET meer kunnen handhaven.

Corona 2de deel:
Uiteindelijk komen we er wel achter waarom de één heel veel last heeft van corona, de ander niet.
De juiste stoffen om de mensen te helpen zijn er nog niet. Het is er nog niet.
Als je kijkt naar het weer….hoe die zich ontwikkelt. 40 Jaar geleden was het veel kouder als in november, nu bloeien de rozen nog of al weer. De natuur weet niet wat ze overkomt.
Wat je als gevolg ook ziet….De mentaliteit bij jong en oud. Er is veel meer kriegeligheid onder de mensen, door het weer…Men voelt zich niet lekker…..Temperaturen zijn hoger….De dieren laten een ander gedrag zien….Men is over het algemeen veel zwaarder (van lichaam en geest), lamlendig, negatiever.
Er zijn opvallend veel meer eenzame mensen….Er is opvallend veel meer psychische nood….
De andere kant is: Men is zich steeds meer bewuster geworden, dat jij als mens bijzonder bent, dat er steeds meer stille vormen zijn om te handhaven. Men is zich bewust geworden van de moderne technologie ( telefonische) wat contact arm maakt……
Ik denk dat er een Vrouwen Opstand komt….Het stemt niet blij….Het zullen toch wel wat zware jaren worden….Toch zijn er ook lichtpuntjes.
Ik denk dat iets in vernederingen die mensen ondergaan, in welke vorm dan ook, zal steeds meer en meer door een grote groep mensen, opgepakt worden….Noem het een nieuw soort geloof….Doelgroep vrouwen en jonge manen starten hiermee en zo gaat het als een sneeuwbal effect door alle leeftijd groepen heen.

Het weer:
Eind november heeft een natte periode en ook al flink koud, met meer droge periode dan anders.
Half December/eind december wisselvallig met wat winterse buien.
In december ook….wateroverlast in Nederland.
We zullen een strenge winter krijgen.
Half Januari/eind januari, guur koud wind, sneeuw en hagel.
Februari….IJs periode.
We krijgen een late voorjaar/lente.
Juli + augustus behoorlijk heet, heter dan anders.
September/half oktober heerlijk nazomer weer.

Showbizz:
André Hazes;
 Zal altijd een knipperlicht relatie houden met de moeder van zijn zoontje. 2022 is een jaar voor de ontwikkeling van zijn stem, waarin hij Engelstalige liedjes gaat opnemen in zijn repertoire.
Soul muziek gaat hem meer en meer liggen.
Jomanda; Haar ziekte proces sloopt haar. Levenslust in alleen zijn doet haar goed.
Alec Baldwin; Heeft per ongeluk zijn medewerkster doorgeschoten. Deze acteur stopt mede daardoor met filmen. Achteraf blijkt dit opzet te zijn van een gefrustreerde medewerker uit zijn team.
Willeke Alberti; Tournee in kleinschalige zalen.
Jim Bakker; Zal zich gaan toeleggen op film maken, film regisseren
Francis van Broekhuizen; Deze opera zangeres zal trainingen gaan geven aan jong talent. Ik zie nominatie beste Opera Zangeres.
Mari van de Ven; Opnieuw in de picture. Er komt een nieuw programma, speciaal voor mannen: jong en oud. Het gaat over styling, baard dragen, kleding, als ook workshops.
John Kooijman; Beauty Expert, zal meer en meer op de T.V. zijn gezicht laten zien.
De Meilandjes; Programmering rondom het gezin zal drastisch ingekort of verminderd worden.
Rene Froger; Neemt heel veel gas terug.
Andre van Duin; Samenstelling van oude liedjes hernieuwen, theater blijft trekken, zal veel gevraagd blijven worden voor T.V. programma`s.
Britt Dekker; Paarden hebben haar hart voor altijd veroverd. Trainingen en workshop zie ik zich bij haar ontwikkelen. Programma en paarden rondom haar, zie ik in de toekomst. Ik zie ook een verhuizing privé en of bedrijf.
Emma Wortelboer; Meer T.V. als ook (Europees)T.V.   Europa.
Raven van Dorst; Haar analytische kijk schept Nieuw voer voor T.V. als ook voor Radio.
Conny Witteman; Blijft of is altijd bedrijfsmatig bezig. Zit in haar bloed.
Wendy van Dijk; Onuitputtelijke energie. Haar eigen bedrijf neemt een vogelvlucht.
Wibi Soerjadi; Hernieuwde liefde, kleinschalige concerten + kleinschalige workshops voor jong talent.
Thomas Berge; Gelukkig en nieuw vaderschap.
Ilse de Lange; Nieuwe manier van oudere zangers ondersteunen in gezamenlijk optreden.
Yolanthe Cabau; Nieuwe liefde voor lange duur.
Carlo Boszhard; Theater, eigen Toneel en Musicals schrijven waarin zijn man Herald Adolfs een duidelijke belangrijke boeiende taak heeft.
Chantal Janzen; Duitsland, meer en meer voor T.V. programma. Een eigen modelijn. Pyjama party`s slaan enorm aan.
Isa Hoes; Komt nieuw boek uit.
Jeroen van Koningsbrugge; Wonen in buitenland, deels Nederland.
Eva Jinek; Documentaires, Reportages, veelal vrouwen haalt ze naar voren.
Freek Vonk; Zal een eigen film gaan maken over Dieren, een soort natuurfilm.

Politiek Nederland :
Formatie Nieuw Kabinet;

Nieuw kabinet zie ik rond februari/maart, misschien eind januari al.
Mark Rutte wordt weer opnieuw onze minister-president.
Samengaande partijen; VVD / CDA / D66 / Groen Links / CU
PvdA zal moeizaam ja zeggen, maakt zelfs de keuze om niet mee te willen regeren.
Gemeenteraadsverkiezingen;
Dan hebben we in Nederland een duidelijke 2 deling; VVD/ D66
Groen Links doet aardig mee
Christelijke Partij groeien goed.

Politiek Buitenland:
Duitsland;
 Bondskanselier Mevr. Merkel vertrekt dit jaar. De nieuwe a.s. Bondskanselier ligt niet zo lekker bij het grote deel van het Duitse volk. Zal zeker niet zo lang aanblijven als Merkel.
Frankrijk; Rechtse Politiek wordt steeds rechtser.
België; Ook in dit land kampt men steeds meer met rechtse politiek gezinde mensen.
Waar heeft dit allemaal mee te maken:
De bevolking uit Afrika, Midden Oosten, Afghanistan, Polen en andere koude landen uit Europa, veroorzaakt ongelooflijk veel, roept meer agressie op dan we denken.
De niet Europeanen, krijgen meer en meer te maken met agressie, vernederingen, discriminatie, lichamelijke mishandelingen. Kleine burgeroorlogen ontstaan hierdoor.
Veel vrouwonvriendelijke situaties ontstaan door de niet Europeanen, waardoor nogal wat Europeanen hier in meegaan.
Het vrouw onvriendelijk denken wordt zo opnieuw weer gevoed in Europa….( terug naar af ! )

 

Koningshuizen:
Engeland; 
Koningin Elisabeth haar geest is scherp, haar lichamelijke vitaliteit is opmerkelijk, toch neemt ze drastische besluiten in haar naar buiten treden.
Charles en Camilla houden hun taken.
William en Kate (vierde kindje? ) nemen steeds meer belangrijke taken over van Koningin Elisabeth.
Harry en Meghan behouden vanuit de basis een goede band met de familie en dat blijft zo.
Meghan ontwikkelt zich in de commerciële wereld meer en meer naast gezamenlijke goede doelen.
Nederland:
Prinses Alexia; Haar sociale ontwikkeling wordt breder, ontwikkelder. Styling en mode ontwikkelt zich sterker naast economie. Engeland is voor haar wellicht haar toekomstige woonland.
Prinses Ariana; Hartje van goud, dieren en natuur en muziek liefhebster, ontwikkelt zich zoals zij dat wil.
Koningin Maxima; Haar werktempo vraagt om meer rustpauze`s. Ze zal actiever worden met bewegen, wordt dus een actief jaar m.b.t. bewegen in samen gaan met haar man Koning Willem Alexander.
Samen met Ariana zullen zij een nieuwe hobby creëren ….kan nog niet alles zien hierin…maar ik zie wel, fotografie, sporten en muziek.
Koning Willem Alexander; Realiseert zich heel goed dat juist nu een charme offensief belangrijk is en blijft naar bedrijven, gezondheidszorg, Nederlandse bevolking.
Prinses Beatrix; blijft de koning adviseren. Zijn broer Prins Constantijn met zijn vrouw Laurentien behouden hun vaste taken voor de koning en koningin.
Monaco: Het kleine koningsstaatje. De relatie tussen Koning Albert en Charlène staat op goed scherp, bijna op springen. Een officiële scheiding zal niet plaatsvinden, wel scheiding van tafel en bed. Uiteindelijk kiest Charlène meer voor een leven zonder Prins Albert, naast niet te ontkomen taken die ze zal uitvoeren. En toch voelt het alsof ze niet uit elkaar gaan.
Door de taken die ze moeten uitvoeren levert dat veel strijd op t.a.v. elkaar. “Houden van” is aanwezig.
Spanje: De Koninklijke taken geven tussen Koning Felipe VI en Koningin Letizia strijd. Ze zijn het nogal eens niet eens met elkaar. Charmeoffensief laten zien aan de bevolking is vermoeiend en frustrerend…..Als ik naar al deze Koninklijke stellen kijk van bovengenoemde Koninklijke huizen, dan zie je dat ze te vaak contact met zichzelf verliezen. Kinderen in die bovengenoemde Koninklijke gezinnen houden de ouders (Koningen en Koninginnen) met beide benen op de grond.
Overigens, de verbannen vader Juan Carlos van Koning Felipe VI mag niet terugkeren naar Spanje.

 

Rampen/aanslagen:
– Gaswinning in Groningen, gaan we veel problemen mee krijgen. Ik zie een ontploffing in en rondom Delfzijl.
– Bevolking in Drenthe, Assen, bloedige rellen in voorjaar april/mei, heeft ook met Duitse jongeren te maken.
-Arnhem, Brand, plunderingen, het lijkt wel oorlog daar. (voorjaar)
– Ik zie over de provincies; Zuid Holland, Utrecht, Gelderland, zullen daar enorm veel rellen/opstanden/winkel diefstallen/ plaatsvinden.
Het lijkt op (gemotoriseerde) bendes (wit / zwart gemengd).
-Onrust aan de Zeeuwse/Belgische grenzen. Heeft te maken met paspoort/identiteit controle, veel agressie.
-Enkhuizen, er komt een boot binnen varen. Is het een ramp? Nederland staat op z`n kop. Vluchtelingen?
-Er gaan boten komen via Portugal, Spanje, Engeland, Schotland, Ierland + vluchtelingen (mensen ). Wat tot grote gevolgen zal hebben.

 

Goed nieuws:
-Corona brengt ook mensen dichter bij elkaar in de vorm van delen, helpen.
-Woningnood creëert ook samen woningen delen.
-Families groeien dichter naar elkaar toe.
-Kleine zelfstandige bedrijven rijzen als paddenstoelen uit de grond.
-Uitzendbureau`s zullen andere/betere contracten aanbieden.
-Sporten onder ouderen wordt meer en meer gesubsidieerd.
-Ouderen + jongeren zullen steeds meer bij elkaar komen te wonen in wooncomplexen, woon units.
-Makelaars worden aan wettelijke bande gelegd.
-Agressieve spelvormen met dodelijke afloop zullen beboet gaan worden.
-De filmindustrie in Amerika verandert zijn dood en verderf thema`s.
-Vegetarisch en veganistisch eten en drinken krijgt een leukere reclame als zijnde dat het heel gewoon is.
-Voedsel uit Nederlandse bodem zal meer en meer in Nederland blijven.
-Hoorspelen op radio komen weer terug.
-Singles/alleengaanden wordt als nieuw normaal gezien.
-Vakanties worden meer gezien als lange weekenden in Nederland.

 

 Slotwoord:

Ik wil hiermee eindigen, ook al gebeuren er heftige en zware dingen in ieders mensen leven.
Blijf leren wat je aangereikt wordt, om te begrijpen, wat voor jou hierin de boodschap is.
Help elkaar
Luister goed naar elkaar
Maar blijf vooral jezelf
Ik wens jou toe…..een sprankelend gezond liefdevol 2022.

Opgetekend door Henny Vermeijs
Ingegeven door Medium Sonja Dover
Medium voor Mens & Bedrijf & Dier

 

Half jaarlijkse Voorspellingen 14 augustus 2022

Er wordt mij regelmatig gevraagd of ik over de komende jaren kan zien wat er ons zo staat te wachten. Nou zeg ik dan, niet veel goed hoor.
Het aankomend half jaar is een reumoerig jaar met veel veranderingen in de wetgeving voor de
agrarische sector, huiseigenaren en makelaars.

Winkels met verkoop van goederen en levensmiddelen worden aan banden gelegd en opgelegd/verzocht meer en meer uit eigen land in te kopen en verkopen.
Een ander bewust zijn wordt sterker gemaakt.
Er zal meer en meer armoede onder de bevolking zichtbaar worden.
Geen leuk beeld maar wel een te verwachten beeld.
Het wereldbeeld in Europa ziet er nog onrustiger uit dan het al was, grimmiger zelfs. Meer en meer opstanden onder de bevolking.
Emigranten opstand. Nog meer emigranten. De bewoners willen niet meer inleveren omdat de normen en waarden niet synchroon lopen met elkaar.
Achterdocht en het elkaar misgunnen wordt sterker ook in Nederland.
Aanslag op Poetin, nieuwe leider in Rusland, burgeropstand in Rusland.
De landen om Rusland verenigen zich niet met Rusland maar willen zelfstandigheid en daardoor een moeizamer samen gaan met Europa. Het wordt steeds duidelijker dat Europa in een verdeling terecht aan het komen is.
Engeland in diepe rouw najaar.
Wat ik al eerder voorspelde, er wordt veel geemigreerd buiten en binnen Europa. September en oktober worden fijne na zomer maanden tot in oktober toe.
Ook het water probleem wordt goed aangepakt ondanks de vele overstromingen die we ook zullen zien, het land wat door de velen regenbuien niet het gewenste op zal leveren qua gewas.
Er gaat erg veel verloren van de natuur door de extreme droogte, die elk jaar sterker terug komt in Nederland en Europa….
Ook de dieren sterven massaal uit, visvangst wordt steeds minder. Vis regels voor de vissers wordt nog beperkter dit jaar en volgend jaar. Veel vissers stoppen gedwongen.
Ook de boeren met hun vee worden gedwongen te stoppen, de afspraken daarvoor zullen in september/oktober bekend gemaakt worden, kan zelfs iets eerder. Boerenopstand neemt dan ook af.
Uiteindelijk zie ik in het najaar heel veel faillissementen. Financiële crisis in geheel de wereld zit er aan te komen. Opstand & nog eens opstand in de gehele wereld.
Veel narigheid dus.
En toch ook zie ik mooie dingen ontstaan in Nederland en daarbuiten. Saamhorigheid en sterkere familie banden ontwikkelen zich nu sneller, samen ondernemen i.p.v. alleen.
Het wonen wordt ook meer en meer met elkaar gecreëerd in mogelijkheden en minder wordt er naar onmogelijkheden gekeken bij de burgers.
Ouderen worden meer gerespecteerd en daar wordt ook naar geluisterd wat goed is voor deze doelgroep. Spiritualiteit is groeiend en sterker aan het worden dan anders, sneller en uitvoerbaar. De mensheid heeft heel veel behoefte aan stilte en rust en samen zijn.
Tot zover.  Zorg goed voor jezelf en elkaar.
Sonja Dover medium

Voorspellingen 2021 door medium Sonja Dover.

Katwijk, gestart met schouwen op 11 t/m 13 november 2020.

Thema Coronavirus:
Het begon in maart 2020 en zoals het er nu uit ziet zal het rond het voorjaar/zomer 2022 over heel de wereld een halt zijn toegeroepen.
Dit virus verloopt zeer grillig met pieken en dalen. Corona besmettingen komen weer terug zowel in Nederland als in Europa en daarbuiten, daardoor zal er opnieuw weer lockdown`s worden ingesteld, met alle economische gevolgen van dien. Regelmatig ligt de samenleving & economie stil. Mondkapjes worden verplicht gesteld om te dragen op straat en in alle openbare gebouwen.
Bovenop dit coronavirus ontstaat al heel snel een nieuw ander virus met symptomen als: huiduitslag.
Economisch is het een flinke klap voor bedrijven waardoor menig bedrijf zich failliet moet laten verklaren, zowel grote als kleine bedrijven.
Mede daardoor zal er zich over de hele wereld een enorme werkloosheidsgolf plaatsvinden. Armoede wordt nog zichtbaarder in landen waar het toch al niet zo goed ging met de economie.

Nog dit jaar/begin volgend jaar 2021 zal er een vaccin zijn wat 90 procent zal helpen.
De volgorde van vaccineren is; eerst verplegend & zorg personeel, daarna kwetsbare ouderen & zieken & hulpverleners, daarna pas  komt de rest van de bevolking.
In maart 2021 zal de vaccinatie gestart zijn is de verwachting.

Pas in het late voorjaar begin najaar mogen de festivals weer starten.
Rond de Kerst dagen mogen bepaalde Restaurants – Eetgelegenheden – beperkt open.
Dus niet de gewone café`s/ pubs.
De entertainment wereld moet wachten tot het late voorjaar/begin zomer.
Oud en Nieuw vieringen met vuurwerk afsteken wil men op 1 plaats georganiseerd laten plaats vinden. Er gaat een nieuwe tendens ingezet worden rondom vuurwerk afsteken.
Coronavirus creëert nieuwe tendensen, mogelijkheden om het massale af te gaan zwakken.

Thema Economische gevolgen Corona virus:
Helaas voorzie ik dat over de aankomende twee jaar heel veel niet meer mogelijk is.
Sport wedstrijden zullen er altijd wel blijven.
Theaters worden gehalveerd, de helft van de bestaande theaters zullen gaan verdwijnen;
een paar grote theaters zullen blijven.
Nogal wat grote leegstaande hallen zullen worden omgetoverd voor incidentele grote voorstellingen.
Nogal wat grote leegstaande hallen van fabrieken worden omgebouwd tot kleine woonunits, voor singles/ouderen = combi.
Dit is noodgedwongen om leegstand in bewoonbare woon ( leefbaarheid)  stand terug te brengen.
Veel werklozen (door corona) laten zich omscholen naar de;
zorgsector – technische beroepen –onderwijs.
Veel verhuizingen vinden al plaats van jong en oud en stopt voorlopig niet in Nederland. Mede daardoor vinden er opnieuw ook weer veel emigraties plaats, om in een ander land een nieuw bestaan op te bouwen, maar ook om een eigen bedrijf op te starten.

De economische gevolgen nemen een langere tijd in beslag om tot rust/inkeer/verandering te komen.
Het massale wordt kleinschaliger. Eet gelegenheden zullen meer in gaan spelen op kleine familie/vrienden groepjes.
Eetgelegenheden zullen nu meer de kwaliteit van beter eten, naar voren laten komen. Betere kwaliteit van  vlees en groente en meer  variatie, als ook meer vegetarische gerechten.

Deze corona fase laat ook veel verhuizingen zien. Van groot naar klein. Veelal bestaande grote bedrijven krimpen in, noodgedwongen, en zoeken samenwerkingsverbanden/partners.
De mens wil eerlijke producten. Oprechte dienstverlening. Hulp vanuit het hart.
Voedsel zelf verbouwen neemt een aanvang.
Meer met elkaar delen begint in grote steden nu ook.

Ons geldstelsel de Euro blijft sterk.
Europa zal meer saamhorigheid gaan creëren wat ook wordt vastgelegd.
Grensovergang bewakingen worden strenger gehandhaafd.
Door deze corona fase wordt de handhaving in Nederland positief bijgesteld en opgetekend in wetten.
De gevolgen van deze corona virus pakt, ondanks de vele zieken/overledenen, toch nog goed uit.

Thema Songfestival:
Het songfestival zal wel doorgaan maar met andere technieken. Groot beeldscherm zodat men op afstand kan blijven om zo het publiek goed erbij te betrekken.
De zanger die Nederland zal vertegenwoordigen zal heel lang onduidelijk blijven.

Thema Koninklijke huizen:
Engeland; De woonsituatie van Harry en Meghan bevalt het echtpaar prima. De verwachting is dat rond de zomertijd positievere geluiden over Meghan geschreven zal worden. Harry en zijn familie in Engeland blijven goed en close met elkaar omgaan.
Zijn broer William en Kate nemen belangrijke verplichtingen meer en meer op zich.
Prins Charles en Camilla blijven goede doelen hoog in het vaandel houden. Prins Charles neemt nog meer taken over van zijn moeder Koningin Elisabeth.
Monaco: De zuster van Prins Albert, Caroline, neemt gas terug, waardoor prinses Charlene taken over kan nemen.
De tweeling prinses Gabriella en prins Jacques ontpoppen zich steeds meer en meer naar de sportievere sport kant als bezigheid en ontspanning.
Zweden: Troonoverdracht verwacht, eind volgend jaar of begin 2022. Koning Carl Gustaaf kampt met gezondheidsproblemen.
Spanje: Meer dan de helft van de Spaanse bevolking heeft problemen met het koninklijk huis. De monarchie staat onder zware druk. Koningin Letizia werkt aan een charme offensief en betrekt haar kinderen erbij.
Nederland: Koning Willem Alexander zet zijn charmes in en blijft zijn ding doen die hij belangrijk vindt, protocol of niet. Hij handelt altijd in het belang van het volk, maar zijn gezin staat en blijft altijd op nummer 1 staan.
Nederland blijft de Koning trouw.
Koningin Maxima gaat gestaag door met haar werkzaamheden. Veelal in het buitenland. Vooral de minderbedeelden zullen volop haar aandacht houden. Onze koning en koningin zijn liefdevolle ouders voor hun 3 dochters en beschermen hen waar nodig is.
Prinses Amalia is een stevige eigenwijze krachtige jonge vrouw aan het worden.
Sport heeft haar volle aandacht. De drang om naar China te gaan = nog steeds aanwezig.
Paardrijden hoort bij de opvoeding. Zo ook tref je prinses Alexis aan in de paardenwereld. Maar mode/fotografie/kleuren – combinatie – ontwerpen/schetsen + sieraden is haar creatieve vibe.
Studeren gaat haar goed af. Maar haar oudste zus Amalia, spant de kroon. Prinses Alexis weet wat ze wil en wat ze niet wil.
Haar jongste zusje Ariana is een enorme dierenfan, gaat absoluut haar eigen gang en ontwikkelt zich steeds meer naar de dierenwereld.
Alle drie de prinsesjes zijn zeer gevoelig net zoals hun moeder Koningin Maxima.
Oma Zorgarita en Oma Beatrix trekken veel op met alle drie de prinsesjes.
Daarnaast voelt prinses Beatrix zich nog steeds nauw betrokken bij wat haar zoon bij het volk doet of laat.
De broer van Koning Willem Alexander, Prins Constatijn en prinses Laurentien, zullen dit jaar veel taken overnemen van het koninklijk paar, door omstandigheden.

Thema Politiek:
Verwachting; PvdA Groei – VVD ( beetje) winst, redelijk gelijk – CDA doet het ook wel goed – D66 zal groter groeien – Partij van de Dieren, flinke groei – SP (kleine) winst – Groen Links (kleine) winst –
50 Plus (magere) winst – over het algemeen zullen de christelijke partijen redelijke winst boeken.
De kans dat premier Rutte blijft zitten is heel klein. Diep in zijn hart wil hij zijn carrière in de Europese commissie Brussel voort zetten.
Ondanks deze wens heeft de corona, hem er nog bewuster van gemaakt als volks vertegenwoordiger, als premier, dat hij hart voor de mens/bevolking heeft. Het klinkt dubbel maar zo heb ik het doorgekregen.

De bevolking kiest meer de radicale vernieuwing,  PvdA en SP benaderen dit al aardig. D66 is nog wat te soft.
CDA groeit door Corona crisis. De gelovigen trekken meer naar CDA dan naar  D66.
Zetelwinst voor Partij voor de Dieren, D66, SP, CDA, Groen links PvdA. De andere Christelijke partijen zullen ook groeien.
Partij voor de Ouderen; door de onrust qua huisvesting is het beleid niet helder genoeg, de ouderen kiezen dit keer voor die partijen die meer voor de ouderen wil doen als het om huisvesting gaat. En daar zijn veel partijen zich ook bewust van, huisvesting scoort.

Thema Politiek  t.a.v. Zorg & Welzijn:
Opvallend nu, hoe ingezet wordt op subsidie verstrekkingen voor wonen. Politiek komt er achter, voordelen te scoren op ouderen en op single jongeren.  Daar wil men op scoren.
Voorspelling:
Vroeger moesten de ouderen apart, nu willen de partijen sturen met single jongeren en single ouderen, bij elkaar te zetten.
Men wil/streeft naar studenten huisvesting samen met ouderen huisvesting, omdat er heel veel panden leegstaan. De studenten/jongeren kunnen de ouderen helpen in hun welzijn en zorg, daarvoor vangen de jongeren/studenten een budget of korting, om te kunnen wonen met elkaar.

Thema het weer:
Eind november zo doorlopend naar december, korte lichte vorst periodes. Januari laat weer onstuimig (herfst) weer zien? Pas in februari wordt het echt koud.
Laat in voorjaar pas mooi lente weer zo doorlopend naar begin zomer, zomer is opnieuw eerst kort mooi en droog, dan weer veel regen buien en pas laat in de zomer, begin najaar, mooi en lang mooi weer.

Thema  Bekende Nederlanders:
Natasja  & Rene Froger;
 vooral Natasja`s haar TV carrière ontwikkelt zich, naar mensen uit de problemen helpen, maar ook mensen bedrijfsmatig aan elkaar te koppelen.(nieuw)
Eric de Vogel en Caroline de Bruijn; van de soap GTST tijden, Eric komt weer terug in deze soap.
Sylvie Meis; haar modelijn komt op een laag pitje te staan.
Hans Klok;  tournee door Europa rond zomer/najaar.
Rogier en Frank; gaan niet uit elkaar.
Jan Smit; krijgt meer TV programma`s aangeboden waar andere artiesten mogen optreden. Hij besteedt steeds meer aandacht aan zijn gezin.
Gerard Joling; Veel familie problematiek. Hij slaat zich er goed doorheen, redt het prima. TV carrière wordt meer. Over 2 jaar solo tour.
Patty Brard; Een vrouw van allure, er staan nog veel TV programma`s op haar te wachten.
Jan Dulles; zanger bij de 3JS, zal meer en meer voor solo optredens TV gevraagd worden.
Ilse de Lange; gaat goed, komt snel weer met een nieuwe CD uit. Voor de zomer.
Fraukje de Both; ontmoet haar nieuwe liefde.
Ellie Lust; Het opsporen of speuren naar, zit in haar bloed. Programma`s hier om heen worden uitgezonden maar niet alleen in Nederland. Privé detective bureau?
Catherine Keyl; haar positieve heldere kritiek wordt steeds meer en meer gevraagd zowel bij radio als bij TV.
Andre Hazes; nieuwe romances gaat hij niet uit de weg. Toch komen Monique en Andre niet echt los van elkaar.
Giel Beelen; zit prima op zijn plek en toch wil hij nieuw jong talent aandacht geven op een ludieke manier. Gaat hem zeker lukken.
Andy van der Meijde & Melissa; verhuizing in het verschiet, Melissa start nieuw bedrijf. Inmiddels is Nederland te klein voor ze.
Maxime Meiland & Leroy; eind van het jaar zie ik een huwelijk en ik zie een TV programma voor Maxime.
Patricia Paay; er komt een leuk nieuw TV programma dit jaar voor haar. Doorlopend naar volgend jaar.
Lucille Werner; Politieke analytische capaciteiten komen nu tot volle uiting. Ook zie ik een boekje door haar geschreven worden en/of een column in een bekend blad.
Eva Jinek; Buitenland – thema gerichter programma`s – Vrouwen thema`s, ze is bruisend, energiek en heeft genoeg ideeën nog.
Frits Wester; Vast Geluk in de liefde valt hem ten deel.
Connie Witteman; wonen wordt rustiger, nieuwe liefde in `t verschiet, en eigen bedrijf lukt beter.
Estelle Cruijff; blijft zoekende, blijft niet wonen in Nederland. Ontmoet een nieuwe man.

Bridget Maasland; Romances valt haar ten deel. TV presentaties blijven op haar pad komen. Rust in wonen. Nieuw TV programma, quiz/spel vorm.
Glennis Grace; Zang carrière rustig. Musical komt op haar pad.
Ozcan Akyol; zijn kritische manier van vraag stelling wordt door een breed publiek goed ontvangen.
In zijn privé leven is hij niet zo kritisch.
Shirma Rouse; Zang Workshops, veelal vrouwen groepen. Grote optredens in het verschiet. Geliefd bij de Nederlanders.
Arie Boomsma; Vaderschap. Liefde. Dieren. Nieuwe sport bewegingvorm uitgevonden voor jong en oud, scoort goed.
Beau van Erven Dorens; Sympathie van de Nederlander. In voor uitzonderlijke programma`s. Presenteren gaat hem nog steeds goed af.
Linda de Mol; Linda en haar glossy blad slokken veel van haar, ook privé tijd, op. Ze geniet er volop van.
Marco Bosato; komt heel voorzichtig weer terug eind zomer/ begin voorjaar met een heel nieuw ander zang repertoire.
Leontien de Ruijter (ex Bosato); leeft een rustig en tevreden bestaan nu en heeft veel steun en hulp van haar echte vrienden.
Fred van Leer; Zijn modellenbureau ontwikkelt zich zeer positief. Zijn carrière verloopt voorspoedig.
Albert Verlinde; Musicals ontwikkelen en neerzetten blijft zijn liefhebberij en beroep. Toch zal hij `t rustiger aan willen doen, ondanks dat hij in Amerika bekendheid wil en zal krijgen via Musicals. Vooral Amerikaanse Soul zangers hebben zijn aandacht.
Ruud de Wild en Olcay; ontwikkelen samen een nieuw bedrijf waarin muziek en mode een belangrijk item hebben. Een verbintenis ritueel zie ik in de zomer.

Verenigde Staten:
Zoals ik verleden jaar al voorspelde dat de nieuwe president Biden zal gaan worden, zal er een nieuwe golf van vernieuwing zichtbaar worden, voor de bevolking. Veel wet voorstellen, van Barack Obama, worden opnieuw bekeken en ingevoerd en wettelijk vastgelegd.
Dat president Biden in 2021 veel vrouwen op bepalende posten neerzet, wordt goed ontvangen.
Toch zal deze president niet altijd beschikbaar zijn, in zijn 4 volle president jaren, zijn leeftijd speelt hem regelmatig parten. Door zijn vastberadenheid en doorzettingsvermogen is zijn positieviteit bewonderenswaardig. De Verenigde Staten vaart er wel bij door deze president gekozen te hebben.
Ex – President Trump zal nog menig proces aan zijn broek krijgen, veel achterstand aan betalingen zijn de boosdoener en zijn bedrijf krijgt daardoor een flinke financiële aderlating maar ook zijn zakelijke positie komt in het geding. Zijn vrouw Melania doet een flinke stap terug en naar verwachting zullen zij niet meer samen blijven leven, scheiding van tafel en bed zie ik. Nieuwe partner voor Melania is al in zicht, opnieuw dient zich een rijke zakenman voor haar aan. Heel verdrietig dus voor deze mensen die het niet samen zullen redden.
De ontwikkelingen in de VS zullen zeer langzaam gaan, veel rellen voorzie ik alsook rassen problematiek, die in bepaalde delen van de VS opnieuw weer de kop op steken. Opnieuw zijn veel gelovigen bereidt om de strijdt aan te gaan als het om normen en waarden gaan, zoals in de Bijbel staat omschreven, demonstraties en provocaties worden zichtbaarder.
De nieuwe president doet enorm veel aan de politieke buitenlandse betrokkenheid, om nieuwe samenwerkingsverbanden aan te halen en vast te leggen, om zo de economie weer in positieve banen te leiden.
Het leger en het politie korps wordt drastische aangepakt, gescreend en opgeschoond door een vrouwelijke belangrijke deskundige, tot veel ongenoegen van de mannelijke werknemers in die branche.
Positie van de vrouw wordt in veel functies opgewaardeerd en erkend.
Emigratie naar de VS wordt mogelijk gemaakt, mits je met een bedrijf binnen komt, waar de huidige bevolking baat bij heeft, nieuwe wetgeving in wording. Uberhaubt blijft emigratie naar de VS niet gemakkelijk, toch komen er lichtpuntjes onder president Biden naar voren, waar meer mogelijk is dan tot nu toe.
Klimaat problematieken krijgen onder deze president niet de aandacht die het wel nodig heeft, wel de gezondheid krijgt heel veel aandacht, wat harder nodig is, vindt Biden. De huidige fabrieken stoten nog steeds te veel CO2 de lucht in en dat verander je niet zo snel, vindt hij. Door automatisering verliezen veel arbeiders hun werk en daar ziet Biden niet zo een twee drie een oplossing voor, door de huidige fabrieken aan te pakken.

-.-.-.-.-.–.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.

En zo zijn we weer aan het eind gekomen van de voorspellingen reeks, over wat er zoal in de wereld 2021 te verwachten valt.
Nogmaals, voorspellen is niet makkelijk maar voor mij als Medium wel een uitdaging.
Ik wens u allemaal een gezond en liefdevol 2021 toe.
Wees dankbaar, blijf alert naar jezelf en elkaar maar blijf ook behulpzaam voor en naar elkaar, juist nu.
Heel veel liefde op uw verdere levenspad in 2021.

Sonja Dover
Medium voor Mens & Bedrijf & Dier
www.sonjadover.nl
PS; Ieder jaar dat ik voorspellingen doe, worden deze opgetekend door Henny Vermeijs. Voor ons een bijzonder terugkomend ritueel.

Voorspellingen 2020
opgetekend, d.d. 11-13 november 2019.

Voorspellen /Schouwen is een van de mooiste maar ook moeilijkste dingen om te doen.
Waarom moeilijk….omdat het niet precies te voorspellen is wanneer en hoe en waar iets plaats zal vinden. En toch probeer ik elk jaar dit wel te doen. Ik zie het als een uitdaging, ook om mezelf als medium scherp te houden in de thema`s van deze tijd, de schouwing die ik hierop mag doen en de voorspellingen en inzichten die ik door mag geven.

Presidentsverkiezingen VS is op 3 november 2020.
12 mannen en 5 vrouwen stellen zich verkiesbaar voor het Presidentschap.
Bernie Sanders, Michael Bennet, Joe Biden en Elisabeth Warren zijn de 4 sterkste kandidaten tegen over de 45ste President, genaamd Donald Trump. De sterkste kandidaat is Joe Biden en het zou mij niet verbazen als deze de nieuwe president van de V.S. wordt.

Situatie Syrië/Iran, lijken etnische en/of religieuze groeperingen tegenover elkaar komen te staan.
Helaas zal in deze Burgeroorlog opnieuw weer veel slachtoffers vallen.
Politiek gezien willen de landen; V.S., Israel, Rusland, Iran, mee beslissen en bemiddelen i.v.m. eigen belang; levering militaire voertuigen / politiek beleid.

Sport: Olympische Zomerspelen 2020.
In Japan zullen de spelen plaats vinden, voornamelijk in de plaats Tokyo.
De opening is op vrijdag 24 juli, dan start ook officieel de Olympische Spelen t/m 9 augustus.
In totaal worden er 34 sporten opgenomen in het programma.
Hoeveel medailles zal Nederland dit jaar mee terug nemen naar Nederland…..
Goud; tussen de 15 en 20 medailles
Zilver; tussen de 20 en 25 medailles
Brons; tussen de 10 en 20 medailles

Songfestival (in Nederland)
Ierland springt eruit, Spanje springt er uit. Rusland heeft weer een bijzondere act.
Nederland draait mee in de finalen. Nederland eindigt binnen de 15 bovenaan. Volgens mij levert Nederland een vrouwelijke zangeres.

Koningshuizen. Nederland.
Prinses Amalia vertrekt naar China in winter/voorjaar 2020. (al voorspelt in 2019).
Het koninklijk paar met hun kinderen draaien goed, ook zonder hun dochter Amalia. Ook zie ik de twee moeders van de koning en de koningin wat nadrukkelijker in hun privé in beeld zijn.
Prinses Margriet en Pieter van Vollenhoven zullen zich in de Goede Doelen acties minder actief opstellen.
Prinses Irene blijft actief in woord op papier. Prinses Beatrix legt zich steeds meer toe op de kunst.
Alle Koninklijke huizen in Europa en Engeland treden steeds meer naar buiten en laten steeds nadrukkelijker hun visie horen over de veranderde normen en waarden.
Het 2de kindje is op komst voor Prins Harry en Meghan, zij blijven voorlopig in Engeland wonen, maar zullen wel regelmatiger in warmere landen verblijven ter ontspanning en voor hun Goede doelen werkzaamheden.
Er zullen twee troon aftredingen plaats vinden, maar waar in Europa?

Politiek Nederland
Het stem gedrag van de Nederlanders is drastisch aan het verschuiven. De linkse partijen zullen dan ook veel stemmen krijgen. Veel ministers zullen verdwijnen.
Wat ik al eerder heb gezegd: President Mark Rutte stelt zich niet meer herkiesbaar….Hij twijfelt of hij aan blijft als Minister President. Hij constateert, dat men niet meer op een lijn met elkaar zit in zijn politieke partij VVD.
Er is veel aan het veranderen binnen alle partijen en mede daardoor ontstaan er veel kleine nieuwe partijen.
Boeren problematiek.
Terecht dat ze aan de bel hebben getrokken. Er komt voordat het nieuwe jaar aanbreekt betere vergunningen en regels.
Bouw problematiek.
De nieuwe regels die begin 2020 in werking treden, zullen nieuwe en meer woningbouw mogelijk maken. Een voorlopige wet zal al in eind november 2019 in werking treden om de nu half afgebouwde woningen door te kunnen laten gaan en af te bouwen.
Veel burgerinitiatieven om met elkaar te wonen in koop vorm, zullen gesubsidieerd worden m.n. de oudere mens.
Wonen in Europa is in veel landen bijna onmogelijk door huizen te kort, behalve in Noorwegen, Denemarken en Zweden.
Stikstof problematiek.
Men wil de kilometer snelheid terug dringen op de autowegen van 120/130 km naar 100 km, wat snel zal plaats vinden. Er zal hierdoor eerst veel file problematiek ontstaan, wat zich later opheft.
Bedrijven/fabrieken/vliegtuigen worden aan banden gelegd, wat eind 2020/begin 2021 in werking gezet zal worden.
Gaskachels en C.V. ketels in privé woonhuizen moeten worden omgezet. Een proces wat traag op gang komt i.v.m. centrale zonnepanelen die geplaatst moeten worden aan de rand van woongebieden.
Veel plastic flessen/verpakkingen wordt verboden binnen nu en drie jaar.
Het stikstof/milieu probleem wordt NU aangepakt.
Leraren problematiek.
Lesgeven wordt onvoldoende opgewaardeerd door het publiek/ouders. Men kijkt teveel naar de uitkomst rapport cijfers i.p.v. sociaal gedrag van het kind en wat het leert.
Alleen kijken naar kennis overdracht via de leraren in deze huidige maatschappij…. Is te weinig. Sociaal gedrag & cultuur verschillen vragen ook volop aandacht.
Er komt structureel geld vrij voor leraren en onderwijs systemen, maar ook komt er geld vrij voor nieuwe onderwijs systemen. De oudere leraar (soms al gepensioneerd) wordt opnieuw ingezet om les te kunnen geven, maar ook op de Pabo wordt de oudere leraar ingezet.


Politiek Buitenland.
Spanje
 krijgt een enorme twee deling te verwerken, wat gepaard zal gaan met burger opstanden.
Grens verdeling wordt uiteindelijk doorgevoerd – kost nog wel enige jaren – maar komt er wel aan.
De politiek rechts denkende mens groeit gestaag door in Europa: Spanje, Portugal, Frankrijk en Duitsland. Enorm veel duidelijke verdelingen in Europa.
In Duitsland is de twee deling zeer groot en zichtbaar duidelijk.
Rechts denkend groeit gestaag door, zoals ook in Frankrijk, Polen, Tsjechië, Hongarije, Kroatië, het voormalig Joegoslavië, Roemenie,landen grenzend aan Rusland, maar ook in Zwitserland/Oostenrijk is het al gaande.
Italië, heeft veel met vluchtelingen te maken, maar Italië wil ook politiek gezien zijn handel sterker maken in eigen land.
Als je kijkt naar politiek Europa dan is er een duidelijke verschuiving naar rechts gaande, veel opstanden, demonstraties, vernielingen, geweld op het randje van Burger oorlogen.
Met andere woorden Europa heeft weinig nodig om de bom te laten ontploffen. Mede daardoor worden we met z`n allen alerter, angstiger en niet onterecht.
Ook in Rusland accepteert de bevolking het regeringsbeleid niet meer. De burgerprotesten nemen in aanvang toe. Grip op de bevolking begint men kwijt te raken, maar naar buiten toe wil Rusland grip houden op oorlogsgebieden i.v.m. levering oorlog materiaal.
Politiek gezien komt Rusland lijn recht tegenover China + V.S. te staan. Een lange impasse breekt aan vooral in handels verdragen.
China is sterk en wil de wereld veroveren wat ze niet zal lukken.
Europa wil handel in eigen gelederen houden, net zoals de V.S.
Hongkong.
De burgerstrijd gaat daar nog heel lang door. Voorlopig blijven ze een eigen staat houden.
Ooit eens zullen ze bij China gaan horen. Is geen ontkomen aan.
Brexit.
Groot Brittannië, een groot eiland wat groot zal blijven met grensverdeling; ·Schotland, Ierland, Engeland, met handels overeenkomsten en verdragen.
De handel tussen Schotland/Ierland/Europa wordt in positieve verdragen ontwikkeld.
Engeland zal een groot deel van de Handels opdrachten uit Europa mislopen en richt zich mede daardoor meer en meer op de V.S.
Schotland en Ierland zullen zich meer en meer richten op Europa, denk vooral ook aan visserij.
Verkiezingen Brexit vallen niet goed uit voor de Britse premier Johnson. Hij blijft niet aan als minister president van Engeland.
Opnieuw komt daar een vrouwelijk minister president voor in de plaats.

Wereld Opinie.
Er is een sterke Negativiteit energie gaande over de hele wereld – opvallend –
Veelal heeft ook te maken met volksverhuizingen. Mensen vertrekken uit hun woonomgeving naar een totaal ander woon/leef omgeving, omdat men dit zelf wil of omdat men zich bedreigd voelt. De Westerse cultuur landen worden overspoeld door Oosterse culturen en de bevolking weet zich daarin geen (goede) houding te geven.
Ook Australië en Nieuw Zeeland worden overspoeld met aanvragen voor immigratie.

Goed Nieuws
-Mensen accepteren steeds minder het geweld….handelen positiever
-In het bedrijfsleven wordt steeds meer gekeken naar….waar word ik blij van in mijn werk
-Ouderen ondernemen initiatieven om anders met elkaar te wonen….hoe ouder hoe leuker
-Families willen met elkaar gaan wonen….oosterse cultuur familie denken, is nog niet zo slecht
Je zou kunnen zeggen dat het groepswonen een hernieuwde creatieve samenstelling aan het ontwikkelen is in Nederland. Jong en oud met kinderen willen dichter bij elkaar wonen, wordt positiever gemaakt.
De mensen uiten zich steeds meer wat ze wel en niet prettig vinden. Dit is opvallend.

Er is meer aandacht en begrip voor de leefwijze van de minderheden vanuit een positievere houding.
De mensen vinden meer en meer dat de media te veel negativiteit naar buiten brengt.
Een grotere groep mensen accepteert steeds minder de negativiteit van de media.

Showbizz Nieuws rondom onze Nederlandse BN – ers.
Patty Brard – Nieuwe t.v. programma`s blijven op haar weg komen.
Yolanthe Cabau – zal zich gaan huisvesten in Amerika, alsook haar internet bedrijfjes, uiteindelijk komt ze terug naar Nederland.
Estelle Cruijff – wordt een T.V. diva. Ze doet het goed.
Marieke Elzinga – zal meer radio gaan doen dan T.V.
Carlo Boszhard – Blijft veel ideeën houden, brengt dat tot uitvoering samen met zijn man. Krijgt een nieuw T.V. programma.
Tanja Jess – Opnieuw in de picture als actrice, pakt goed uit.
Irene Moors – Blijft ( nog even ) T.V. rustig rondom haar.
Isa Hoes – Komt weer in het nieuws met een nieuw toneelstuk
Jan Smit – Solotour in Duitsland, eind in zicht. Zal het mede daardoor rustiger aan gaan doen het aankomend seizoen.
Andre Hazes jr. – privé loopt niet zo lekker, zang carrière ontwikkelt zich goed, maar houdt het toch niet lang vol. Te weinig rust pauze`s.
Frans Bauer – Samenwerking tussen zijn oudste zoon ontwikkelt zich prettig. Er komt een nieuwe zomer CD uit als klapper.
Gerard Joling – we kunnen nog veel grote solo optredens verwachten. Het publiek draagt hem op handen.
Connie Witteman – ze rehabiliteert zich zelf via een nieuw internet bedrijf en dat ontwikkelt zich positief.
Ruud de Wild – stopt met radio
Dries Roelvink – Nadat hij het wat rustiger aan heeft gedaan, komt hij terug met een sterk solo tournee door Nederland in kleine zalen.
Froukje de Both – zal najaar 2020 een belangrijk programma gaan presenteren.
Loretta Schrijver – zal een vast T.V. programma presenteren….lieve vrouw
Albert Verlinde – wil zich ook in Amerika op musicals gebied toeleggen, dat lukt traag.
Wendy van Dijk – haar blad draait goed, gelukkig zijn in de liefde wordt stabieler. Overstap SBS 6 bevalt haar niet zo goed. Toch blijft ze voorlopig zitten waar ze zit.
Chantal Janzen – Wil heel veel, heeft maar 1 lijf. Vergeet te vaak rust pauze`s te nemen, dit tempo houdt ze niet vol. Duitsland lonkt ( stille wens ).
Patricia Paay – wordt weer meer voor T.V. gevraagd om kleine bijdrage te leveren. Eigen programma komt op haar pad zowel radio als T.V.
Carry Tefsen – Het toneel ( T.V. bewerking ) doet haar persoonlijk nog steeds heel goed.
Roxeanne Hazes – Haar zang carrière groeit naar een (jong) breder publiek.
Frank en Rogier – Zullen nog twee seizoenen meedraaien, wordt goed ontvangen.
Harrie Mens – Heeft op T.V. een duidelijke visie te melden. Ook het bedrijfsleven omarmt hem en toch laat hij het weer los. Hij houdt het bij zijn eigen T.V. programma en vindt dat meer dan genoeg. In zijn privé leven is het stiller aan het worden.
Marco Borsato – En zijn vrouw Leontine richten zich meer op elkaar. Marco coacht nogal wat jongeren en oudere talenten. De T.V. wereld trekt hem steeds minder. Er komt ook weer een klapper van een CD van hem uit met jong nieuw talent erbij. Overweegt om periode`s in Italië door te brengen.
Beau van Erven Dorens – Zal weer een experiment doen in het buitenland om te overleven, water en kou hebben daar de boven toon in. Zijn avond programma doet het goed.
Rafael van de Vaart – wordt weer opnieuw vader (meisje).
Inge de Bruijn – vindt eindelijk de liefde van haar leven.
Nick & Simon – zullen steeds meer, los van elkaar, hun eigen weg gaan als zangers.

Het weer
Januari 2020 start met veel wisselende sneeuw en hagel buien. Het voorjaar verloopt met mooie droge zonnige dagen maar het blijft langer koel in het voorjaar. De zomer is dit jaar met veel droogte toch nog wisselvallig aan temperaturen, maar pas in het najaar genieten we van lange najaar zomerse dagen, met warme aanhoudende temperaturen. De winter start dit jaar al vroeg.

En zo beste lezers wens ik u allemaal een mooi maar vooral boeiend 2020 toe.
Zorg goed voor uzelf en elkaar.
Warme groet, Sonja Dover.
Sonja Dover medium voor Mens & Bedrijf & Dier
www.sonjadover.nl

Voorspellingen 2019 voor het tijdschrift ParaVisie. Geschouwd door Medium Sonja Dover. Katwijk, 11-11-2018.

2019 is opnieuw weer een jaar met veel beweging onder de mensen, in bedrijven en de economie. Wat in 2018 is gestart gaat door in 2019.
Al met al ziet 2019 er opnieuw weer rommelig uit met veel opstandige momenten onder de burgers, soms positief maar veelal negatief. Op wereld nivo zullen we opnieuw met elkaar weer een flinke dip gaan ervaren. Een roerig jaar dus. En zo zal ik opnieuw weer kijken en horen wat er zo voorspeld wordt voor 2019 en daarna, want voorspellen op precieze datum is niet gemakkelijk toch doe ik een poging.

Binnenlandse Politiek; ·Premier Mark Rutte zal ons verrassen, hij kondigt aan zich niet meer herkiesbaar te stellen als premier, maakt wel zijn ambtstermijn af. Meerdere VVD’ers die zich niet meer herkiesbaar stellen in deze politieke partij is opvallend.
PvdA rommelt intern maar ontwikkelt zich wel de goede kant op.
D66 verliest veel van zijn zetels.

Buitenlandse Politiek;
De ontwikkelingen in Duitsland zien er niet rooskleurig uit. De politiek ontwikkelt zich daar naar radicaal rechts & anti getinte medemens.
In Frankrijk ontwikkelt zich de rechtse politiek zich snel rond.
Spanje heeft meer verdeling in de politieke partijen dan het oog laat zien en is intern bezig nieuwe wetten te ontwikkelen.
Rusland “koude gebieden” politiek gezien zal men daar strategische doelen neer zetten om het politiek beleid wat soepeler naar de burgers toe te laten verlopen.
Noorwegen + Zweden overwegen om uit de EU te stappen n.a.v. het Brexit gedoe.
Italië en Spanje overwegen ook om uit de EU te stappen om zelf meer recht te kunnen hanteren m.b.t. handel.
Groot Brittannië; De Brexit keuze die is gemaakt  is onomkeerbaar.
De keuze open of dichte grenzen Schotland en Ierland is nog niet beklonken m.b.t. de Brexit. Toch voorzie ik dat ik 2019 Schotland en Ierland in Europa hun eigen wetten & rechten zullen realiseren m.b.t. handel.
Groot Brittannië is daar niet blij mee uit angst voor los komen/scheiding van elkaar.
Polen wil een eigen staat zijn om zich prettiger verder te kunnen ontwikkelen i.p.v. binnen Europa te blijven.
Als je politiek gezien bekijkt dan is Europa aan het verzwakken. Toch is het geld stelsel “de Euro” nog steeds sterk en dat blijft het ook in 2019.
Als je kijkt naar China, hoe die zijn invloed wil inzetten binnen Europa, (denk aan beleggingen, bestaande bedrijven binnen Europa) om zo ook het geld stelsel, de economie en de politiek mee te kunnen bepalen en ervan te kunnen profiteren.
Als je kijkt hoe de V.S. hun handel binnen hun grenzen willen behouden, politiek gezien is dat voor de V.S. een goede zet, maar mede daardoor stevenen ze af op verwijdering van de overige wereld landen.

Bill Clinton zal een prominente rol spelen rondom het thema Milieu. Hij wil de politiek daarin bestoken.
In de V.S. zullen steeds meer vrouwen zich kandidaat stellen. Nieuwe politieke partijen worden opgericht, met veelal aan het hoofd een vrouw.
Toelaten van vluchtelingen stevent af op een politiek drama, zoals gevechten aan de grens.
Wetswijziging immigratie kan niet uitblijven.
President Donald Trump moet zich inbinden. Ook zie ik in zijn privé leven een scheiding van tafel en bed.
Er worden opnieuw weer flinke politieke flaters gemaakt door deze President.
Suriname; bereikt aardig zijn vandalistische – drugs – bendes – diepte punt.
Pas wanneer Desi Bouterse uit het zicht is verdwenen (binnen 5 jaar), kan Suriname opkrabbelen. Overigens naast de politie acties neemt ook de bevolking het heft in eigen hand.
Positief is dat er nieuwe bedrijven in Suriname de kop op steken, de economie in Suriname zal en is zich aan het ontwikkelen.
Suriname (ex -Nederlands Guyana) & Engels Guyana willen samen scheepsvaart handel gaan bedrijven. Bauxiet en Hout worden weer opnieuw een sterke handels productie.
Indonesië; geloof en politiek is samen gesmolten. Burgers komen in opstand. Vrouwen onderdrukking wordt zichtbaarder gemaakt. Normen en waarden verschuiven zich ten goede naar de bevolking en de jonge mens & kind. Vrouwen krijgen meer stemrecht en bestaansrecht.
We gaan nu kijken naar de Arabische landen; Vrouwen krijgen hier ook meer stemrecht en bestaansrecht waardoor de vrouw zich steeds beter zich zal ontwikkelen op veelal hoog nivo.
De politiek maakt zich nog niet zo hard hiervoor, toch formeert zich ondergronds een groepering om zich politiek in te zetten.
Zuid-Afrika; politiek gezien wordt er ingezet op de blanke boer. Wettelijke komt er een nieuwe vorm waardoor ontheffing makkelijker gemaakt wordt om de blanke boer van zijn land te onteigenen.
De apartheid druppelt gestaag door. Wetswijzigingen ontwikkelen zich traag.
Nieuw Zeeland; komt ook met een wetswijziging. Toelating immigranten Specialistische Zorg. En daarvoor nieuw op te zetten bedrijven krijgen zelfs voorrang.
Australië; zoekt technische mensen voor de woningbouw, waterbouw en brugbouw. Emigratie papieren en toelating voor de duur van een project, voor deze doelgroep, worden versoepeld.

Binnenlands Nederlands Nieuws; ·Men is provinciaal aan het onderzoeken hoe de Nederlandse bevolking zich beter in het binnenland zich kan verdelen, qua wonen en werk.
De provincies Friesland en Drenthe springen er uit, via subsidie lokkertjes voor jonge mensen/jonge startende gezinnen.
In Limburg verdwijnen veel mensen naar België/Frankrijk. Maar ook België/Frankrijk zegt “stop” en passen hun wetten aan, waardoor emigratie in deze landen moeilijker wordt gemaakt.
Al met al zullen veel Nederlanders emigreren naar landen als Australië, Nieuw Zeeland en Canada.

BN ers;
Ronnie Tober
, we gaan dit jaar iets speciaals van hem horen.
Patty Bard, blijft gezellig in Nederland wonen, maar ook op het eiland Ibiza. Ze ondersteunt mensen met haar heldere wijsheid. Ook krijgt zij twee nieuwe TV programma`s, zal op Ibiza iets speciaals doen, en haar man Twan zal meer internationaal gaan werken. (2 grote opdrachten)
Patricia Paay; Het wordt wel erg bont voor haar gemaakt, maar ze kan het aan. Buitenland blijft trekken voor haar en haar man. Krijgt een speciaal programma in Nederland en/of daarbuiten. Ze wordt oma.
Hubert Tan; krijgt opnieuw een spraakmakende show later op de avond. Het lukt hem allemaal.
Paul de Leeuw; start opnieuw theater voorstellingen door het land.
De 3 J`s uit Volendam & de andere zangers Jantje Smit, Nick en Simon, dus de Volendamse mannen, creëren een speciale show (goede doel) en trekken daarmee door Nederland, Duitsland en Engeland.
Linda de Mol; legt zich meer en meer toe op haar Internet TV waarin entertainment van jonge startende artiesten een opvallende rol krijgen.
Lady`s of Soul; Overwegen serieus om in het buitenland voet aan de grond te krijgen.
De Radio DJ`s; willen meer en meer een eigen show neer zetten met live – optredens van bekende, nog niet zo bekende oudere & jongere zangers/zangeressen.
Sylvie Meis; krijgt het druk in Duitsland. Voorlopig geen nieuwe liefdes ontwikkelingen.
Albert Verlinden; komt opnieuw in de TV – wereld terug. Zijn musical – entertainment bureau ontwikkelt zich goed. Geluk in de liefde is weer volledig bij hem terug.
Dre Hazes; We kunnen grote shows van hem verwachten. Het anders wonen met zijn gezin doet het hele gezin goed. Eindelijk rust in de familie Hazes met zuster en zijn moeder.
Rafael van der Vaart; Eindelijk kiest Rafael voor de training – coaches.
Yolanthe; ambieert een TV (zichtbaarheid) carrière, wat haar heel goed af gaat. Als ook een filmrol wordt haar opnieuw aangeboden, haar rol zal goed aanslaan in Amerika.
Haar man Wesley zal het voetballen ook los gaan laten, het is genoeg geweest.

Koningshuizen.
Nederland
; Koning Willem Alexander en Koningin Maxima zijn volop bezig met de verhuizing dit jaar, om het allemaal rond en af te krijgen.
De moeder van Koningin Maxima komt naast (of heel dichtbij) in hun nieuwe onderkomen te wonen.
Prinses Beatrix en de moeder van Koningin Maxima kunnen het goed samen vinden. Als oma`s van de 3 kleinkinderen hebben beiden een brede en ruime kijk op wat deze jeugd boeiend vindt, waardoor zij als hun Oma`s goed mee kunnen doen.
Onze Koning Willem Alexander zal steeds meer en meer zijn visie laten horen. Koningin Maxima zet zich volledig in voor haar taken en toch doet zij een stapje terug.
De oudste dochter Amalia vertrekt in het voorjaar naar het buitenland voor 1 jaar.
De middelste prinses Alexia ontwikkelt zich meer en meer naar natuur en muziek.
De jongste prinses Ariana en de middelste prinses Alexia zijn verwoede paarden fans.
Prinses Amalia zal in de toekomst polo gaan spelen.
Engeland; Prins Harrie en Groothertogin Meghan zullen in het voorjaar (april) hun eerste dochtertje ter wereld brengen. Toch zie ik bij Prins William en Groothertogin Kate…….een vierde kindje nog komen.
Ook zie je dat Koningin Elizabeth steeds meer taken doorschuift naar Prins Charles en Hertogin Camilla als goede waarnemers voor haar. Overigens is Camilla niet zo goed ter been meer.
Daarnaast zie je ook steeds vaker dat beide prinsen William en Harrie, hun visies laten horen m.b.t. normen en waarden.
Noorwegen; Er komt opnieuw een boek uit van prinses Mette- Marit, waar haar man Prins Haakon volledig achter staat.
Zweden; Koning Gustaaf maakt belangrijke nieuwe afspraken met zijn dochter Kroon Prinses Victoria over haar troonopvolging.
Spanje; Koningin Letizia promoot steeds meer kleinschalige projecten en zet hen in de picture als ook het belang van deze projecten.
Monaco; De strenge oude regels van het paleis Monaco, waar de twee zusters van Prins Albert in zijn opgegroeid, worden aardig doorbroken. Mede door het huwelijk met Prinses Charlene en Prins Albert en hun tweeling, is het contact tussen de twee zusters langzaam aan het verbeteren waardoor de sfeer in het paleis ontspannender raakt.
Er is nog een buitenechtelijke dochter van Prins Albert, deze komt steeds meer in de picture.

Song Festival; Nederland komt in 2019 niet zo ver.

Het weer;
Kerst
 2018 zal een witte wereld laten zien, eigenlijk wel al koud.
Nieuwjaar is niet droog.
Begin januari 2019 korte winterse buien.
Half januari flinke kou front. Vanaf begin februari opnieuw flinke kou front, sneeuwbuien, veel kou, veel bevriezingen.
Laat voorjaar, redelijk droog. Midden voorjaar, redelijk warm. Eind voorjaar, veel wateroverlast.
Zomer, opnieuw weer veel droogte. Eind zomer, veel warme dagen doorlopend naar begin voorjaar.
Begin midden najaar, ook weer veel wateroverlast.
Al met al verschuift `t weerbeeld zich steeds verder door, onze jaargetijden schuiven zeker een maand door.

Milieu en Nederland;
Een aantal Nederlandse groentes zullen niet meer direct op de grond in Nederland geteeld kunnen worden maar wel in broeikassen.
De dieren die veelal buiten konden lopen kunnen zich niet meer handhaven vanwege wissellende weersomstandigheden.
Veel landbouwproducten stoppen.
De boeren moeten zich opnieuw heroriënteren wat er nog te (ver)bouwen valt op het land.
Nogal wat boerenbedrijven zullen verdwijnen.
Daarvoor in de plaats zal er meer kasbouw komen opgewekt door zonnen energie. (Elektra) wordt door waterverdampers vervangen.
Biologische teelt wordt op de grond maar ook hoog in bakken verder ontwikkeld en geteeld.
We zijn er aan toe om meer en meer eerlijke producten te eten. De boeren zijn zich meer en meer bewust van andere vormen van biologische teelt, hoe dit om te zetten in hun huidige boerderijen.
Winkeliers (centra`s) stappen massaal over op biologische producten waar nog een centje meer voor betaald moet worden. Groente en fruit uit Nederland en ook Engeland wordt weer meer op de kaart gezet.

Milieu en Buitenland
;
In Europa is men zich er wel bewust van hoe er gerommeld wordt wat het milieu aangaat.
Finland, Denemarken en Zweden zijn daar al goed in ontwikkeld en passen het beter aan maar zoals de Oost bloklanden (Polen, Rusland) lopen ver achter.
Frankrijk en Duitsland doen hun best.
Luxemburg en België niet zo, net zoals Spanje en Portugal.
Engeland wil wel maar weet nog niet hoe.
Canada komt met een ontwikkeling wat de natuur ten goede zal komen en waar chemische fabrieken tot stilstand zal dwingen/brengen.
Het bewust zijn van hoe het milieu zich ontwikkeld in Europa is positief te noemen. Het is onder de aandacht gebracht en de EU wil en legt al sancties op. Maar traag gaat het wel.
Als je kijkt naar de scheepvaart dan zie je dat ook de schepen het water vervuilen. Ook daar komen nieuwe wetten voor. De grote zeeën hebben `t moeilijk; vis sterfte, waterplanten sterven af, uitstoot CO2 is te heftig.
De grote bedrijven in de wereld willen nog niet investeren in verandering, omdat het te veel geld kost.
Shell echter geeft een redelijk goed voorbeeld. Akzo mondjesmaat. En Amerika sluit nog te veel zijn ogen.
De Aziatische landen hobbelen er achteraan.
Massaal verbod op plastic verpakkingen en weggooi – goederen zal een einde betekenen van deze overlast.

Sport; ·Verledenjaar voorspelde ik 20 a 24 medailles, het zijn er dus 20 geworden.
De Nederlandse Oranje Vrouwenvoetbalsters worden Kampioen.
Tennisster Kiki Bertens blijft op de wereldranglijst 8ste a 9de hangen.
Wielrenner Tom Dumoulin wordt 2de.
Max Verstappen zal velen malen 1ste auto coureur zijn en wint meerdere eerste plaatsen.
Darter Michael van Gerwen maakt goede kansen, toch wordt hij geen kampioen.
De schaatsers zullen zeker zo`n 10 a 14 medailles mee naar Nederland nemen.

De economie & Suriname;
Over de toekomst van Suriname wil ik nog iets meegeven.
Binnen 10 a 12 jaar zit Suriname in de lift maar ook omdat President Bouterse dan uit beeld is verdwenen. De drugsbende`s nemen af en de bevolking is ook niet meer zo passief maar actief en ondernemend.
Het probleem van groepjes/clans/bende`s en overvallen komt in een andere lading te staan.
De economie wordt gestimuleerd en er ontstaan kleinschalige bedrijfjes die hun bestaansrecht blijvend op bouwen.
Tolerantie naar elkaar wordt breder en groter en men stimuleert elkaar om economisch op te bouwen als ook het toerisme aan te trekken.
Handel naar het buitenland wordt door de regering aan gepakt, gestimuleerd en subsidie potjes gecreëerd.
Al met al wil men ook buitenlandse bedrijven toe laten om de werkgelegenheid op te bouwen en de mensen aan het werk te krijgen.
Ook scholing wordt aangepakt en ouderenzorg wordt onder de loep genomen.
De binnenlanden van Suriname worden serieus door de overheid gecoördineerd en een plan van aanpak opgezet, om de ontwikkeling van vooral de jongeren te ondersteunen, zelfstandigheid te activeren, woningbouw- toerisme te activeren o.a. in ressorts.
Spiritualiteit is groeiende en men heeft nu pas het gevoel dat er een hoge plan klaar ligt voor de bevolking en het land.
Ook de grondstoffen en voedsel keten is groeiende en daarin ook vernieuwend wat er gebouwd/geplant en uitgevoerd naar het buitenland kan plaats vinden.
Grondstoffen zoals ijzer/metalen komen opnieuw weer onder de aandacht en levert veel werkplaatsen op, maar ook handel & uitvoer naar verschillende buitenlandse landen.
De Surinaamse bevolking zal opnieuw zien hoe en waar hun krachten liggen en pakken alles aan om zich te ontwikkelen en om zich te ontplooien.
Handel drijven is het thema wat de komende jaren zichtbaarder zal worden in Suriname.

En zo komen we aan het eind van de voorspellingen over het jaar 2019.
Beste mensen heb het goed dit jaar, wees alert en behulpzaam naar je directe omgeving.
Help waar nodig is en een inspirerend jaar 2019 toegewenst.

Sonja Dover
Medium voor Mens & Bedrijf & Dier

Voorspellingen 2018 voor het tijdschrift ParaVisie
Geschouwd op 12 november 2017 door Sonja Dover Medium voor Mens & Bedrijf & Dier
www.sonjadover.nl

 

Vraag 1; In welke kernwoorden zou jij 2018 samen willen vatten.
Veel landen komen in opstand vanwege de emigratie problematiek.
Veel landen komen in verdrukking met de afspraken die de regeringen hebben gemaakt en wordt nu ervaren als onmogelijke oplossingen aandragen zonder wetswijzigingen.
De bevolking van nogal wat landen binnen Europa zien het niet zitten om zo door te gaan met het beleid van de regering binnen hun land en willen veranderingen, wat zichtbaarder wordt door demonstraties, opstand, vecht partijen en treiterijen naar groeperingen.
Vluchtelingen zijn en voelen zich niet meer veilig binnen het land waar ze zijn opgenomen, Europa is een oord van onrust, woede en teleurstelling aan het worden.
Ook onze democratie in Nederland  staat flink onder druk.

 

Vraag 2; Binnenlandse politiek; hoe doet het kabinet Rutte III het. Welke issues gaan spelen
Politiek in Nederland:
De politiek in Nederland weet zich goed neer te zetten en de samen gestelde politieke regeringspartijen hebben een stevig fundament te pakken met Minister Rutte opnieuw weer aan het roer, toch zal Minister Rutte zich steeds meer en meer beraden om In de EU commissie een prominente rol te willen spelen, om zich daar in de toekomst zich te gaan vestigen.( denk aan Neelie Smit Kroes)
De VVD doet het wonderbaarlijk heel goed, het CDA krabbelt  sterker op en laat zich goed horen en zien, als ook de CU  en D66 laten goed van zich horen, de partij van Wilders is aan het afnemen  ondanks dat het een grote partij is. Als ik kijk naar Henk Krol 50+ dan is dat een groeiende partij die voor de ouderen opkomt en wijze aandachtspunten aandraagt die gehoord zullen worden. Christelijke partijen hebben wel steeds meer moeite met de normen en waarden,  binnen de partijen.  De regeringspartijen  willen een brede alternatieve norm & visie neerzetten maar men is daarvoor nog niet helemaal klaar.

Vraag 3; Buitenlandse politiek; Trump, Noord-Korea, Midden-Oosten, terreur et cetera
Politiek in de wereld om ons heen:
Amerika verliest steeds meer grip/vertrouwen  in de politiek en zijn eigen mensen. De president van Amerika Donald Trump, ontpopt zich als een harde niets onziende man die de wereld wel eens zal helpen veranderen, hij verdedigt zich dan ook met hand en tand en wil zo zuiveren wat niet goed is, waardoor enorm veel haat gezaaid wordt in Amerika en daarbuiten. Veel afspraken op politieke basis worden niet nagekomen waardoor de economie zich verslechterd in Amerika, de dollar verliest zijn sterkte en als gevolg daarvan nog meer werklozen, als ook bedrijven die stoppen met investeren.
Ook de omliggende landen waar Amerika afspraken mee heeft  gemaakt is aan het verslappen  waardoor Amerika zijn wereld macht drastisch aan het verliezen is.
Daardoor heeft het Midden Oosten en Rusland en China meer vrijheid gekregen en genomen om hun kracht , ook aan Amerika, te tonen en dit o.a. uit te vechten in het Midden Oosten.
Dit duurt nog wel enige jaren zo voort, totdat er een andere president gekozen wordt in Amerika.
Trump maakt zijn 4 jaren vol en zal daarna verdwijnen als president van Amerika.
Verder zullen Finland en Zweden zich terug trekken uit Europa, dat zal niet lang meer duren omdat ze zich economisch niet afhankelijk willen maken van het Europees beleid.
Politiek gezien zal Europa zijn grenzen gaan herstellen en invoeren om zo de landen meer grip te kunnen geven en behouden in eigen land, maar ook  economisch gezien om de vluchtelingen stroom beter in toom te kunnen houden.
Noord-Korea,  zal zijn macht willen laten zien en dreigt steeds meer, mede daardoor zijn de omliggende landen een “”samen staan wij sterker”” band aan het versterker om zo te laten zien dat ze niet bang zijn voor Noord-Korea.

 

Vraag 4; Onthullingen; #metoo, Paradise Papers et cetera
Onthullingen over sexuele intimidatie begint met een wat valse start voor die mensen die deze ervaringen moesten meemaken en daardoor getraumatiseerd zijn geraakt. Dit is nog maar het begin van wat er allemaal boven zal komen.
Ook wat de belasting onthullingen in binnen en buitenland betreft zullen massaal nog meer onthullingen naar buiten treden en zo zullen we dan ook zien dat beroemde mensen uit de showbusiness en koningshuizen daar veel mee te maken hebben gehad. Het zijn flinke beerputten die open gaan en terecht dat dit aangepakt wordt door de overheden en het publiek, maar vooral onder het mannelijk publiek.

 

Vraag 5; Natuur (geweld); wat doen de planeet en het weer in 2018. Nationaal en internationaal.
Het weer gedrag is natuurlijk allang aan het verschuiven zoals we inmiddels gemerkt hebben maar het wordt nog heftiger.
Nederland zal veel meer extreme droogperiode`s meemaken en regen en storm buien; hagel met kerst maar geen sneeuw (2017), winterse buien half februari en begin maart, extreem nat voorjaar, droge hete zomer en wisselende temperaturen in een laat najaar 2018.
Internationaal zullen veel landen extreme overstromingen, wervelwinden en vulkaan uitbarstingen mee maken;
Schotland – Engeland,  Indonesië, West Afrika, Zuid Amerika,  Japan, Denemarken, Finland.
Vis en vogel sterfte vindt ook veel meer plaats. De natuur rekent steeds meer en meer af met ons nalatig milieu gedrag.

Vraag 6; Sport; hoe verlopen de Olympische Winterspelen voor Nederland.
Er zullen ongeveer meegenomen worden door Nederland;
8 gouden, 4 zilveren en 10 a 12 bronzen medailles.
Totaal verwacht ik tussen de 20 en 24 plakken.
Dames voetbal Nederland scoort bijzonder hoog en ik verwacht dat ze tweede worden.

Vraag 7; Entertainment/showbizz; BN`ers, Songfestival, Gouden Televizier Ring et cetera.
Voorspellingen over bekende Nederlanders in de Showbizz geschouwd 1-11-2017;
Gordon en zijn koffieshops lopen niet zoals hij zou willen, 1 zaak verdwijnt weer wat alleen maar positief is. Geluk in de liefde zie ik voor hem.
Gerard Joling heeft met zijn moeder een speciale band, zijn optredens op TV is nu te handelen voor hem, en de liefde slaat wederom toe.
Patricia Paay trekt zich meer en meer terug, het buitenland trekt opnieuw voor haar en haar partner.
Marco Borsato gaat opnieuw weer op tournee met jong jeugdig talent als extra attractie erbij.
Sylvie Meis weet met de liefde af en toe niet zo goed raad, haar trouwplannen liggen even weer in de ijskast. Nieuw TV programma komt er weer aan, Duitsland roept. Wonen in Nederland blijft een optie.
Yolanthe en Rafael staan open voor een nieuw adoptie kindje in hun gezin, toch krijgen zij ook zelf nog een eigen kindje erbij.
Carlo Boszhard en zijn man Herald beraden zich op een tournee door Nederland, eind 2018 zijn de plannen en afspraken rond, half 2019 start het tournee.
Chantal Janzen krijgt het druk en neemt veel hooi op haar vork, toch blijft ze doorgaan ondanks de signalen van TE druk.
Humberto Tan heeft naast zijn avond programma opnieuw weer een programma erbij als compensatie voor het opstarten van het nieuwe seizoen 2018 zomer of na de zomer, verder is Humberto gelukkig met zijn gezin samenstelling.
Eva Jinek wordt enorm gewaardeerd en krijgt hoge kijkcijfers, ook zij krijgt er een programma erbij wat met buitenland, vrouwen,  macht en politiek te maken heeft.
Ook zie ik een samenwerking tussen Eva en Humberto Tan. De liefde beklijft dit keer en opnieuw overweegt Eva huwelijksplannen toe te staan in haar leven.
Birgit Lewes haar wens om in het buitenland zichtbaarder te worden gaat volledig in vervulling, zelfs het wonen in Nederland zal niet lang meer duren. Ze scoort hoog en wordt veelvuldig gevraagd in het buitenland. Ook een (soort) musical komt op haar pad in het buitenland om een bekende overleden artieste neer te zetten!
Glennis Grace zal opnieuw weer een nieuwe liefde toelaten in haar leven wat ook zichtbaar in haar zang en tekst te merken zal zijn. Ook deze zangeres zal in het buitenland haar vleugels uit willen slaan, wat zeker ook zal gaan gebeuren, door toeval ! iemand wordt ziek en zo wordt Glennis gevraagd in te vallen, wat heel goed bevalt.
Edsilia Rombley gaat als een speer en heeft geen moeite om alles bij te houden in haar zang carrière.
Nieuwe CD komt er aan, samen met Tjeerd Oosterhuis componist (haar man) scoren ze hoog. Ze wordt(en) veel gevraagd het aankomend jaar.
Trijntje Oosterhuis zoekt het meer in het kleine theater en heeft het wederom reuze naar haar zin en heeft behoefte dichter bij het publiek te staan zingen. Ook deze grote zangeres zal opnieuw ons weer verassen met een nieuwe tweede album maar niet met haar stem alleen. Ook de Lady’s of Soul carrière met haar 3 bovengenoemde collega`s/vriendinnen zal in het buitenland een stevig en terugkerend plekje krijgen. Veel vernieuwing voor Trijntje en haar 3 vriendinnen.
Paul de Leeuw gaat gewoon door met TV werk en nieuwe uitdagingen aangaan om ook samen met het publiek en bekende BN `ers erbij te betrekken.
Tineke de Nooy laat van zich horen in samen werking met een bekende vrouwelijke DJ en Radioman.
Rafael van der Vaart en zijn lieve vrouw Estavana zijn gelukkig, Rafael overweegt om te stoppen met voetballen om trainer te worden, Estavana gaat nog eventjes door met haar sport. Ook deze twee mensen zullen opnieuw weer een kindje in hun leven erbij krijgen. ( binnen 2 jaar ).
Linda de Mol en haar TV en Clossy blad carrière nemen een hoge vlucht aankomend  jaar, hierna neemt Linda gas terug om meer en meer met haar Jeroen te gaan genieten.
Jan Smit blijft doorgaan en is samen met zijn gezin blij en happy zoals het allemaal verloopt, toch wil Jan in het buitenland zijn vleugels uitslaan en TV programma`s worden hem dan ook aangeboden.
Dre Hazes wordt opnieuw vader en zijn zang carrière ontwikkelt zich heel goed als ook zijn TV carrière die zich rap aan het ontwikkelen is. Zodra het tweede kindje er is wordt ook een start gemaakt van opheffen familie vete, eigenlijk heeft dat nog meer te maken met zijn zus Roxeanne die haar eerste kindje zal krijgen.
Roxeanne Hazes zal haar zang carrière verder stevig ontwikkelen en treedt uit de schaduw van haar broer Dre. Geluk in de liefde maakt haar sterk en creatief.
Waylon trekt met zijn zingen door het land en het neigt eerder een zanger met acts  te worden dan een zang optreden. Hij zal ook over zijn leven tussen door vertellen waar het publiek van smult en waardeert.
Ilse de Lange zal in het buitenland voet aan de grond krijgen vooral Amerika heeft haar belangstelling en omgekeerd.
Songfestival 2018.
Waylon zal worden uitgezonden voor Nederland, wat hem een internationaal carrière zal opleverenmaar geen winnaar zal wordenwel in de finale zal meedraaien. Hij is er trots op en het sterkt hem enorm in zijn carrière.

Vraag 8; Koningshuis; gebeurtenissen nationaal en internationaal (andere koningshuizen)
Het koningshuis in Nederland ontwikkelt zich gewoon door, net zoals de 3 prinsesjes die zowel op school als in de sport het goed doen en zich als gewone meisjes zich gedragen tussen de andere schoolgaande jeugd. Toch merk je aan onze Koning Willem Alexander  dat hij meer en meer betrokken raakt bij gebeurtenissen in Nederland maar ook daarbuiten. Zijn interesse is zeer breed aan het worden en hij ontpopt zich als een warm  medelevend mens en wordt steeds meer op handen gedragen door het Nederlands publiek.
Koningin Maxima heeft het druk en dat merkt ze vooral aan haar gezondheid. De verhuizing die zich in dit jaar zal voltrekken vraagt veel van haar kracht en inzet, toch blijft ze volhardend in hoe zij het huis – klein paleis – wil inrichten.  Uitstel van verhuizen is mede daardoor het gevolg.
Prinses Irene laat weer van zich horen via een nieuw werkboek over natuur en haar wetten als ook een lieve man die zich veel om haar bekommer t.
Prinses Beatrix zal zich meer laten zien in verband met goede doelen.
Het Koningshuis in Spanje is rommelig en heeft moeite met de monarchie te handhaven.
In het Engels Koningshuis zal er een bruiloft plaats vinden van Prins Harry en bij zijn broer Prins William en Prinses Cate komt het derde kindje eraan (meisje). Een vierde kindje zou mij niet verbazen als dat de laatste telg wordt in hun gezin.
Koningin Elisabeth sukkelt steeds meer met haar gezondheid als ook haar man Koning Philip.
Het Koningshuis in Zweden komt in de picture met troonwisseling geruchten.
Er is veel rumoer rond veel koningshuizen in en rond Europa, de monarchie staat onder druk.

Vraag 9; Alles wat je verder nog kwijt wilt of doorkrijgt over het nieuwe jaar……
Het jaar 2018 zal wederom een rumoerig en heftig  jaar worden met heel veel norm verschuivingen, geloof aangelegenheden, veel  zichtbare irritaties en felle reacties met demonstraties op zal leveren. Massaal zal in de hele wereld het volk zich laten horen.
Toch merken we ook dat er meer en meer ECHT gekeken wordt naar wat we in deze tijd van het leven willen en met wie en hoe. Dus het is fantastisch dat er beweging is op alle fronten zowel  nationaal als internationaal. Spiritualiteit & Paranormaliteit mag weer meer zichtbaarder worden en mensen en bedrijven maken er steeds meer gebruik van.

Beste ParaVisie lezers, ik wens jullie toe een inspirerend jaar met  liefde en goede gezondheid toe, maar ook oprecht mededogen & aandacht voor en met elkaar.
GELOOF IN JEZELF…………………EN VERTROUW OP JE INGEVINGEN

Sonja Dover Medium voor mens & bedrijf & dier

Voorspellingen over het jaar 2018.

Opgetekend  dinsdag 10 oktober 2017 door Medium Sonja Dover.

Voorspellen is het mooist en het moeilijkst wat er is om precies in de maand en of het jaar te zien wat er staat te gebeuren, soms zit je helemaal goed en soms is het veel later in het jaar of het jaar daarna pas.
Maar ik waag opnieuw weer een poging om te kijken wat er alzo staat te gebeuren in de wereld.

Verwachtingen over 2018.
Koningshuizen:
Het
 koningshuis in Nederland ontwikkelt zich gewoon door, net zoals de 3 prinsesjes die zowel op school als in de sport het goed doen en zich als gewone meisjes zich gedragen tussen de andere schoolgaande jeugd. Toch merk je aan onze Koning Willem Alexander  dat hij meer en meer betrokken raakt bij gebeurtenissen in Nederland maar ook daarbuiten. Zijn interesse is zeer breed aan het worden en hij ontpopt zich als een warm  medelevend mens.
Koningin Maxima heeft het druk en dat merkt ze vooral aan haar gezondheid. De verhuizing die zich in dat jaar zich zal voltrekken vraagt veel van haar krachten en inzet, toch blijft ze volhardend in hoe zij het wil inrichten.  Uitstel van verhuizen is mede daardoor het gevolg.
Prinses Irene laat weer van zich horen via een nieuw werkboek over natuur en haar wetten als ook een lieve man die zich veel om haar bekommert.
Het Koningshuis in Spanje is rommelig en heeft moeite met de monarchie te handhaven.
In het Engels Koningshuis zal er een bruiloft plaats vinden van Prins Harry en bij zijn broer Prins William en Prinses Cate komt het derde kindje eraan (meisje). Een vierde kindje zou mij niet verbazen als dat de laatste telg wordt in hun gezin.
Koningin Elisabeth sukkelt steeds meer met haar gezondheid als ook haar man Koning Philip.
Het Koningshuis in Zweden komt in de picture met troonwisseling geruchten.
Er is veel rumoer rond veel koningshuizen in en rond Europa, de monarchie staat onder druk.

Democratie:
Veel landen komen in opstand vanwege de emigratie problematiek.
Veel landen komen in verdrukking met de afspraken die de regeringen hebben gemaakt en wordt nu ervaren als onmogelijke oplossingen aandragen zonder wetswijzigingen.
De bevolking van nogal wat landen binnen Europa zien het niet zitten om zo door te gaan met het beleid van de regering binnen hun land en willen veranderingen wat zichtbaarder wordt door demonstraties, opstand, vecht partijen en treiterijen naar groeperingen.
Vluchtelingen zijn en voelen zich niet meer veilig binnen het land waar ze zijn opgenomen, Europa is een oord van onrust, woede en teleurstelling aan het worden.
Ook onze democratie in Nederland  staat flink onder druk.

Politiek in Nederland:
De politiek in Nederland weet zich goed neer te zetten en de samen gestelde politieke regering partijen hebben een stevig fundament te pakken met Minister Rutte opnieuw weer aan het roer, toch zal Minister Rutte zich steeds meer en meer beraden om In de EU commissie een prominente rol te willen spelen om zich daar in de toekomst zich te gaan vestigen, denk aan Neelie Smit Kroes.
De VVD doet het wonderbaarlijk heel goed, het CDA krabbelt  sterker op en laat zich goed horen en zien, als ook de CU  en D66 laten goed van zich horen, de partij van Wilders is aan het afnemen  ondanks dat het een grote partij is. Als ik kijk naar Henk Krol 50+ dan is dat een groeiende partij die voor de ouderen opkomt en wijze aandachtspunten aandraagt die gehoord zullen worden. Christelijke partijen hebben wel steeds meer moeite met de normen en waarden,  binnen de partijen.  De tendens onder de Nederlanders dat “geloven” mooi en goed is, maar dat er mede daardoor niet teveel opgelegd kan en mag worden door het geloof is groeiende onder de mensen. De regering partijen  willen een brede alternatieve norm & visie neerzetten maar men is daarvoor nog niet helemaal klaar. Er is veel rumoer in de gelovige achterban en dat is prima, want zo worden de normen & waarden opnieuw aangescherpt in betere afspraken, zodat het grote publiek zich er beter bij zal gaan voelen.
De traditionele christelijke kerken in Nederland trekken weer meer aan maar de katholieke kerken in Nederland blijven afzwakken en verliezen nog steeds veel gelovigen binnen hun kerken.
Als je dan ook kijkt hoe de Spirituele Paranormale wereld in Nederland zich ontwikkelt dan zie je opnieuw weer een krachtige opleving en een steeds bredere interesse in  “er is meer tussen hemel en aarde” naast geloven in God.

Politiek in de wereld om ons heen:
Amerika verliest steeds meer grip/vertrouwen  in de politiek en zijn eigen mensen. De president van Amerika Donald Trump, ontpopt zich als een harde niets onziende man die de wereld wel eens zal helpen veranderen, hij verdedigt zich dan ook met hand en tand en wil zo zuiveren wat niet goed is, waardoor enorme haat gezaaid wordt in Amerika en daarbuiten. Veel afspraken op politieke basis wordt niet nagekomen waardoor de economie zich verslechterd in Amerika, de dollar verliest zijn sterkte en als gevolg nog meer werklozen, als ook bedrijven die stoppen met investeren.
Ook de omliggende landen waar Amerika afspraken mee heeft  gemaakt is aan het verslappen  waardoor Amerika zijn wereld macht drastisch aan het verliezen is.
Daardoor heeft het Oosten en Rusland en China meer vrijheid gekregen en genomen om hun kracht , ook aan Amerika, te tonen en dit o.a. uit te vechten in het midden oosten.
Dit duurt nog wel enige jaren zo voort, totdat er een andere president gekozen wordt in Amerika.
Trump maakt zijn 4 jaren vol en zal daarna verdwijnen als president van Amerika.
Verder zullen Finland en Zweden zich terug trekken uit Europa, dat zal niet lang meer duren omdat ze zich economisch niet afhankelijk willen maken van het Europees beleid.
Politiek gezien zal Europa zijn grenzen gaan herstellen en invoeren om zo de landen meer grip te kunnen geven en behouden op eigen land, maar ook  economisch gezien om de vluchtelingen stroom beter in toom te kunnen houden.

Vluchtelingen problematiek:
De grote volksverhuizing is dus al een tijdje bezig en niet meer tegen te houden. Het rommelt in elk land binnen Europa wat aan banden gelegd zal gaan worden. Velen zullen uit landen gezet worden als ongevraagde, wat soms pijnlijke en emotionele taferelen op zal  leveren.
Mede daardoor zal er grensverscherping komen, wat er al is, en zullen oude grenzen weer in ere hersteld worden door douane ambtenaren weer aan te stellen. Ook voor bedrijven zal er weer meer papieren rompslomp komen om over de grens te kunnen rijden met goederen. Ook de scheepvaart in Europa zal hier meer papieren rompslomp door ervaren.
De vluchtelingen vinden altijd wel ergens een gaatje om doorheen te kruipen om zo in een land binnen te komen, helemaal grens  dicht is bijna onmogelijk.

Een blik op de Wereld Economie:
China heeft zijn mooiste tijd gehad en richt zich nu vooral op het handhaven in eigen land, omdat de werkloosheid zich uitbreidt en zoals het nu zich ontwikkelt bijna niet meer te handhaven is. De regering wil hierin een steentje bijdrage in de vorm van een soort subsidie, huizen aanbod en bijdrage in opleidingen  die later in kleine termijnen terug betaald dient te worden.
Australië is ook bezig een ander beleid te handhaven om bedrijven uit het buitenland meer kansen en mogelijkheden te geven in de vorm van financiële bijdrage, regeling versoepeling in blijvend Australiër te worden als je hier een bedrijf wilt starten, het land heeft behoefte aan nieuwe bedrijfsaanwinst maar ook aan geschoold medisch personeel.
Amerika blijft daarin achter en wil niet meegaan in het aantrekken van buitenlandse bedrijven, eerst alles in eigen land beter op poten zetten.
Argentinië en Brazilië  zijn ook van die landen die zich willen hervormen op bedrijfsvoering en arbeidskrachten als ook scholing, maar de onrust binnen beide regeringen is nog niet stabiel, het komt wel, maar niet zo snel. Deze landen zullen zeker nog zo`n 5 jaar stoeien en dan pas kan de economie groeien en bloeien en hebben de mensen er weer meer vertrouwen in.
Rusland heeft aardig de touwtjes in handen, denken ze, maar ook daar zal steeds meer armoede worden ervaren en stoppen van bedrijven zal daar veelvuldig plaats vinden. De economie in Rusland is tanende. Veel russen willen emigreren.
De economie in Europa is aardig verdeeld geraakt, Frankrijk doet het aardig en blijft stabiel als ook Duitsland wat sterker aan het worden is en toe laat dat buitenlandse bedrijven ook welkom zijn, wat Frankrijk mondjes maat toe laat.
Finland en Zweden blijven redelijk stabiel.
Nederland echter doet het steeds beter en breidt zich goed uit naar het buitenland, denk aan KLM die zich verder mag ontwikkelen, de vakantie organisaties doen het heel goed, de scheepsvaart zit weer in de lift, de haven in Rotterdam breidt zich uit en doet het goed. Het bedrijfsleven zo wie zo in Nederland is weer opwaarts en haalt veel orders binnen uit het buitenland. De specialistische opleidingen trekken meer en meer jonge mensen aan. Uit  het buitenland komende jonge studente wordt een stevig halt door de Nederlandse regering ingezet.
Subsidie verstrekking aan Nederlandse bedrijven wordt weer opnieuw onder de loep genomen en beter onder controle gezet, zodat de echte (veelal Nederlanders) in opleiding  specialisten aan de slag kunnen met hun studie en werk uitvoering.
De Nederlandse regering wil zoveel mogelijk bedrijven die failliet gaan toch in Nederlandse handen zien te houden, nieuw beter beleid wordt  hier op gezet,  is de nieuwe visie van de regering en vakbonden, waar beter mee samengewerkt zal worden.

Euro:
Buiten verwachting zal de Euro zich nog beter gaan handhaven en een sterke wereld munt eenheid worden.

Oorlogen in het midden Oosten:
Het midden oosten wordt geregeerd door Rusland, China, Amerika om hun macht te behouden en om zo hun wereld macht te tonen.
Het midden oosten wordt gevoed door deze landen en dit zal nog wel enige jaren zo doorgaan.
Toch willen ontzettend veel  geëmigreerde/gevluchte mensen weer terug naar hun geboorte land zodra dit weer mogelijk is.
In de toekomst zal zich nog een zeer grote groep mensen zich blijven verspreiden over de hele wereld.
Veel gevluchte en of geëmigreerde mensen willen niet meer in Europa blijven hangen, omdat men zich moeizaam kan vinden in de normen en waarden van deze westerse wereld.
Zolang deze oorlogen voortduren, zal de volksverhuizing een wereld volksverhuizing voortbrengen.
Rusland laat vaker zijn tanden zien uit angst voor de groeiende macht van Europa, maar zal ook vaker in eigen land zich moeten herpakken om uitloop tegen te gaan van zijn eigen mensen die in Europa en daar buiten willen komen wonen en werken en eigen bedrijven op willen zetten.

Woensdag 11 oktober 2017 opgetekend :
Voorspellingen over bekende Nederlanders in de Showbizz:
Gordon
 en zijn koffieshops lopen niet zoals hij zou willen, 1 zaak verdwijnt weer wat alleen maar positief is. Geluk in de liefde zie ik voor hem.
Gerard Joling heeft met zijn moeder een speciale band, zijn optredens op TV is nu te handelen voor hem, en de liefde slaat wederom toe.
Patricia Paay trekt zich meer en meer terug, het buitenland trekt opnieuw voor haar en haar partner.
Marco Borsato gaat opnieuw weer op tournee met jong jeugdig talent als extra attractie erbij.
Sylvie Meis weet met de liefde af en toe niet zo goed raad, haar trouwplannen liggen even weer in de ijskast. Nieuw TV programma komt er weer aan, Duitsland roept. Wonen in Nederland blijft een optie.
Yolanthe en Rafael staan open voor een nieuw adoptie kindje in hun gezin, toch krijgen zij ook zelf nog een eigen kindje erbij.
Carlo Boszhard en zijn man Herald beraden zich op een tournee door Nederland, eind 2018 zijn de plannen en afspraken rond, half 2019 start het tournee.
Chantal Janzen krijgt het druk en neemt veel hooi op haar vork toch blijft ze doorgaan ondanks de signalen van TE druk.
Humberto Tan heeft naast zijn avond programma opnieuw weer een programma erbij als compensatie voor het opstarten van het nieuwe seizoen 2018 zomer of na de zomer, verder is Humberto gelukkig met zijn gezin samenstelling.
Eva Jinek wordt enorm gewaardeerd en krijgt hoge kijkcijfers, ook zij krijgt er een programma erbij wat met buitenland, vrouwen,  macht en politiek te maken heeft.
Ook zie ik een samenwerking tussen Eva en Humberto Tan.
Birgit Lewes haar wens om in het buitenland zichtbaarder te worden gaat volledig in vervulling, zelfs het wonen in Nederland zal niet lang meer duren. Ze scoort hoog en wordt veelvuldig gevraagd in het buitenland. Ook een (soort) musical komt op haar pad in het buitenland om een bekende overleden artieste neer te zetten?
Glennis Grace zal opnieuw weer een nieuwe liefde toelaten in haar leven wat ook zichtbaar in haar zang en tekst te merken zal zijn. Ook deze zangeres zal in het buitenland haar vleugels uit willen slaan wat zeker ook zal gebeuren, door toeval ! iemand wordt ziek en zo wordt Glennis gevraagd in te vallen, wat heel goed bevalt.
Edsilia Rombley gaat als een speer en heeft geen moeite om alles bij te houden in haar zang carrière.
Nieuwe CD komt er aan, samen met Tjeerd Oosterhuis componist (haar man) scoren ze hoog. Ze wordt(en) veel gevraagd het aankomend jaar.
Trijntje Oosterhuis zoekt het meer in het kleine theater en heeft het wederom reuze naar haar zin en heeft behoefte dichter bij het publiek te staan zingen. Ook deze grote zangeres zal opnieuw ons weer verassen met een nieuwe tweede album maar niet met haar stem alleen. Ook de Lady’s of Soul carrière met haar 3 bovengenoemde collega`s/vriendinnen zal in het buitenland een stevig en terugkerend plekje krijgen. Veel vernieuwing voor Trijntje en haar 3 vriendinnen.
Paul de Leeuw gaat gewoon door met TV werk en nieuwe uitdagingen aangaan om ook samen met het publiek en bekende BN `ers erbij te betrekken.
Tineke de Nooy laat van zich horen in samen werking met een bekende vrouwelijke DJ en Radioman.
Rafael van der Vaart en zijn lieve vrouw Estavana zijn gelukkig, Rafael overweegt om te stoppen met voetballen om trainer te worden, Estavana gaat nog eventjes door met haar sport. Ook deze twee mensen zullen opnieuw weer een kindje in hun leven erbij krijgen. ( binnen 2 jaar ).
Linda de Mol en haar LINDA.TV en Clossy blad carrière nemen een hoge vlucht aankomend  jaar, hierna neemt Linda gas terug om meer en meer met haar Jeroen te gaan genieten.
Jan Smit blijft doorgaan en is samen met zijn gezin blij en happy zoals het allemaal verloopt, toch wil Jan in het buitenland zijn vleugels uitslaan.
Dre Hazes wordt opnieuw vader en zijn zang carrière ontwikkelt zich heel goed als ook zijn TV carrière die zich rap aan het ontwikkelen is. Zodra het tweede kindje er is wordt ook een start gemaakt van opheffen familie vete, eigenlijk heeft dat nog meer te maken met zijn zus Roxeanne die haar eerste kindje zal krijgen.
Roxeanne Hazes zal haar zang carrière verder stevig ontwikkelen en treedt uit de schaduw van haar broer Dre. Geluk in de liefde maakt haar sterk en creatief.
Waylon trekt met zijn zingen door het land en het neigt eerder een zanger met acts  te worden dan een zang optreden. Hij zal ook over zijn leven tussen door vertellen waar het publiek van smult en waardeert.
Ilse de Lange zal in het buitenland voet aan de grond krijgen vooral Amerika heeft haar belangstelling en omgekeerd.

En zo kom ik dan uiteindelijk aan het einde van deze Voorspellingen over het aankomend jaar 2018.
Het wordt weer een boeiend sprankelend jaar met veel uitdagingen, ontdekkingen maar vooral veranderingen.
Ik wens een ieder een gezond en liefdevol 2018 toe en blijf open staan voor veranderingen.
Gezellige jaarwisseling en ijne feestdagen.

Sonja Dover
Medium voor Mens & Bedrijf & Dier

Voorspellingen 2017.
Katwijk 13 november 2016
Opgetekend door Henny Vermeijs en gezien/gehoord door Medium Sonja Dover.
Met die kant tekening erbij, dat het altijd lastig is precies de data en jaartal te voorspellen, · maar ik doe opnieuw weer een poging om goed te luisteren naar mijn Gids.

Vraag 1) Met welke kernwoorden zou 2017 samen te vatten zijn?
Een jaar waarin we massaal met elkaar aan het wakker worden zijn.
2017 wordt een jaar met enorme zichtbare grote tegenstellingen, maar dan ook in alle opzichten.
Amerika zal het heel moeilijk krijgen t.a.v. :
economie, discriminatie, mannen/vrouwen verhoudingen, huidskleur, sexcuele geaardheid, geld stelsel.
De Europese landen zullen bewuster hun eigen land meer centraler neer zetten dan ooit.
De meeste grenzen gaan dicht in Europa.
Een aantal landen in Europa staan op het punt van oorlog, faillissement, onderdrukking, rellen.
2017 is het jaar dat massaal de mensen het niet meer accepteren zoals de politiek het hun verteld. De bevolking neemt het heft in eigen hand en wacht niet meer af.
Initiatieven reizen als paddenstoelen de grond uit om uit het economische en emotionele dal te klimmen en zelf aan te pakken waar dit (nog) kan en nodig is, dus ook financieel.
Veel economische strijdt tussen Amerika, China, Japan, Rusland en het Midden Oosten.
De vluchtelingen problematiek beperkt zich niet meer tot alleen Europa maar zal over de gehele wereld een grote volksverhuizing laten zien, die gepaard zal gaan met burger woede, rellen, vechtpartijen en moorden.
Daarnaast ontstaan er ook een soort van nieuwe vredes – liefdes beweging die als een sneeuwbal effect door heel de wereld zal gaan en al is begonnen.
Als ook de vrouwen komen massaal meer en meer in beweging om voor gelijke en vrouwen rechten te strijden, om ongedaan te maken de misstanden waar dit nodig is. De vrouwen strijden niet meer alleen voor en door vrouwen maar een gezamenlijke strijdt aan het worden.

Vraag 2) Voorspellingen voor een aantal bekende Nederlanders in de showbizz?
Gordon – Er komt een nieuwe hit van hem uit, het wordt een relaxter jaar dan vorig jaar.
Nieuw idee: “Show programma met Gerard & Gordon”, programma in plaatsen waar veel ouderen wonen, een show programma die ze bij de mensen thuis/ instelling brengen, zou je kunnen zeggen.
Gerard Joling – 1ste half jaar heel veel werk daarna veel meer rust dan anders. Een gezellig lief mens met mededogen voor de minder bedeelden, ouderen, gehandicapten. Met gehandicapten gaat Gerard nog iets speciaals aan meedoen, als vast onderdeel in zijn of het programma.
Marco Borsato – Opnieuw hoor ik iets over financiën, hij redt het wel.
Show met jongeren, nieuw talent, daarna gaat hij `t rustiger aan doen.
Sylvie Meijs – Vindt opnieuw haar grote liefde in het leven en krijgt ook opnieuw weer nieuwe vrienden. Wonen in Nederland wordt aantrekkelijker (2de huis).
Rafael v.d. vaart – Heeft het geluk gevonden, deze voetbalclub klopt nu voor hem, woont met zijn nieuwe liefde, goed jaar voor Rafael. Buiten het voetballen, zal Rafael zich zakelijk verder willen ontwikkelen, denk aan trainingen geven en een coach in wording zijn voor jong talent.
Yolanthe en Wesley – Opnieuw een nieuw kindje in zicht. Carrière Wesley gaat gewoon door hoewel het niet lang zal duren dat hij er ook mee gaat stoppen. Yolanthe combineert haar moederschap met het naar buiten treden via TV programma`s, wat ze heel goed doet. Haar eigen bedrijf staat op een laag pitje, goede doelen hebben of krijgen meer haar aandacht. Mooi liefdevol stel.
Edwin Evers – blijft gewoon doorgaan zoals het zich nu ontwikkelt, maar muziek krijgt meer en meer zijn aandacht. Hij is bezig een vernieuwing in het DJ-en via radio te introduceren wat niet gemakkelijk is.
Giel Beelen – Zijn vast omlijnde plannen worden uitgevoerd en goed ontvangen. Hij is een doorzetter. En hij heeft de tijd en de jongeren met zich mee. Het geluk is op zijn hand.
Patty Brard – Het leven lacht haar toe. Haar intuitie laat haar niet in de steek om ergens ja of nee tegen te zeggen, krachtige vrouw.
Carlo Boszhard – samen met zijn man zijn ze carrière gericht heel goed bezig, hun samenwerking is een feest voor ze. Een eigen theater programma staat op de rol met zelf geschreven liedjes en teksten. Met een lach en een traan vertellen ze beide hun story aan het publiek.
Irene Moors – Ik zie haar een programma presenteren als een soort moeder van…..Haar intentie en medeleven staan hierin centraal, als ook diepgang, humor en toch jezelf kunnen zijn, is op haar lijf geschreven.
Roy Donders – Laat de liefde aan z`n neus voorbij gaan, werken en wonen, komt centraler te staan en gaat meer en meer zijn eigen gang.
Chantal Janzen – krijgt het drukker dan ooit wat ze heel goed kan “handelen”. Pas na de zomer weet ze wat ze wel/niet wil accepteren w. b. programma. (nieuw kindje? )
Renee Froger – en zijn Natasja focussen zich meer en meer op het samenzijn, hun gezin en familie. Minder optredens en er komt weer een mooie nieuwe CD uit met gast optredens van Dre Hazes en Danny de Munk…..(voor `t goede doel )
Ali B – weet als geen ander met zijn humor hoe hij harte kan openen van het Nederlandse publiek. Oude liedjes naar deze tijd tillen en vernieuwen geeft hem veel plezier. Nieuw theater / concert- tour staat op het programma.
Humberto Tan – tot nu toe loopt zijn TV programma heel goed en dat blijft zo doorgaan. Toch wil hij meer en langer speciale thema`s uitdiepen, heb geduld. Zijn privé leven trekt meer en meer aan hem.
Matthijs van Nieuwkerk – van het programma “De Wereld Draait Door “zal eerdaags stoppen, maar wordt wel heel veel gevraagd om andere programma`s als gast zijnde persoonlijk zijn verhaal te komen doen. Muziek zal centraler in zijn leven komen te staan ( Leo Blokhuis ) en we kunnen nog een boek van hem verwachten.
Paul de Leeuw – zijn gezin maakt hem dankbaar, gelukkig en geeft hem creativiteit, daardoor zal hij altijd theater/cabaret vorm op TV willen presenteren en `t liefst live.
Eva Jinek – zij zal veel buitenlandse opname`s maken en gebruiken voor haar programma. Haar samenwerking met Jeroen Pauw geeft haar veel mogelijkheden. Ook dit jaar komt er een nieuw serie programma`s van Eva op de buis. Thema`s: “vrouwen” springt er uit als ook “leiderschap”.
Familie Hazes – Rond het 2de jaar van Dre Hazes zijn kindje, zal de familie vete zich opheffen. Dre zal ook meer en meer TV presentaties gaan doen. Theatertour met zijn zusje Roxeanne = onduidelijk, komt wel goed. Rachel en Dre hebben meer tijd nodig om elkaar te begrijpen en te ontmoeten. De zus van Dre en Dre zijn vrouw Monique zullen het later goed met elkaar kunnen vinden.
Birgit Lewes – Haar theatertour 2017 met nieuwe liedjes bereiken een nieuw groot publiek.
2017 is een carrière gericht goed jaar, ze is een volhoudster met een prachtige krachtige stem.
Glennis Grace – beseft meer en meer dat ze als single? creatiever in haar zangkunst is. Dat te weten maakt haar kwetsbaar en juist heel sterk om teksten te schrijven met een knipoog naar Amerika.
Trijntje Oosterhuis – en haar combo, meer Jazzy Soul combinatie, les geven komt dichterbij en ze is gelukkig met haar gezin.
Edsilia Rombley – Deze vrouw gaat heel goed, heeft plezier in haar leven en gezin. Teksten samen met haar man Tjeerd Oosterhuis schrijven & componeren zal steeds meer plaats gaan vinden in hun gezamenlijk leven naast hun kinderen. Nieuw muziek ritme staat hierin centraal, denk aan Gershwin, Porgy & Bess.
Guus Meeuwis – Afscheid nemen in verwerking van teksten voor liedjes, helpt hem om door te zetten. Een van zijn kinderen zal mee gaan doen om in zijn voetsporen te gaan treden. Volle stadions blijven bij Guus (compliment vanuit het publiek voor hem).
Waylon – 
Zijn zang carrière krijgt in 2107 veel hoogtepunten. Als BN`er laat hij zich steeds meer en meer zien. Optredens in het buitenland wordt verwacht. Tournee door Nederland staat op stapel eind 2017.
Miss Montreal – legt zich meer en meer toe op jong talent en is zakelijk een nieuw onderdeel in haar bedrijf aan het opzetten of voortzetten. Ook zij gaat een Tournee maken door Nederland + Duitsland. Nieuwe songs kunnen we van haar verwachten.

Vraag 3) Eurovisie Songfestival.
Nederland wordt vertegenwoordigd door de meidengroep O`G3NE, drie zusjes onder de naam
Lisa – Amy – Shelley. De drie zusjes scoren hoog door hun warme en hartelijke uitstraling. Verwachting is dat ze mee zullen doen in de finale en dat is al heel wat.

Vraag 4) Gouden Televizier Ring – Zilveren Televizier Ster
Johnny de Mol springt eruit en Humberto Tan doet ook mee met deze race.

Vraag 5) Koningshuizen in binnen en buitenland.
Nederland: Koning Willem Alexander is steeds geliefder aan het worden bij het Nederlands publiek. Hij ontwikkelt zich als een vriendelijke man die steeds vaker de media te woord staat. Heeft steeds meer de behoefte en grijpt dan ook zijn kansen, om het Nederlandse volk toe te spreken, om samen de schouders eronder te zetten en maakt steeds meer bijzondere uitspraken over gebeurtenissen in het land en daarbuiten.
Koningin Maxima doet een stapje terug, concentreert zich meer en meer op kleinschalige projecten met duidelijke hulpvragen, vooral gericht op de doelgroep meisjes.
De drie prinsesjes Amalia – Alexia – Ariane – ontwikkelen zich als jonge dames die weten wat er van ze verwacht wordt. Toch blijft hun spontaniteit zichtbaar, vooral de middelste van de drie Prinsesjes Alexia is het creatiefst.
De zoon van Prinses Irene Jaime doet opmerkelijke keuze`s die te maken hebben met zijn familie toekomst.
Engeland: Prins Charles & Carmilla nemen het stokje over van Koningin Elisabeth.
Charles zijn zonen ondersteunen hem zoveel mogelijk hierin.
Prins Harry van Wales vindt zijn geluk in de liefde.
Bij prins William en Kate komt er een nieuw kindje bij, gezinsuitbreiding vindt wederom plaats.
Het zusje  van Kate, Pippa Middleton,  vindt haar ( gezin )geluk.
Noorwegen: Onrust in het Koninklijk huis
Monaco: De band wordt steviger tussen Koning Albert II en prinses van Monaco Charlene, de veranderingen in het paleis van Monaco gaan langzamer dan verwacht. De zusters van Albert hebben het moeilijk met de veranderingen.  Opvallend hierin is, dat de media meer verzint dan waarheden verspreidt.

Vraag 6) Oorlog in het Midden-Oosten.
Rusland en Amerika zetten zich vol in. Het gaat niet meer om het Oosten maar tussen twee wereld machten via het Oosten.
Helaas is de oorlog in 2017 nog niet ten einde. In het midden Oosten vindt een verandering van de wereld macht plaats, die de handel  “Olie” opdrijft.
Ik zie nieuwe machtshebbers en nieuwe leiders over heel veel landen in het Oosten.
IS wordt stevig aangepakt, het einde is nog niet in zicht. Egypte raakt nauw betrokken.
Turkije heefteen twee deling in het land als strijd. Dictatoriale situaties vinden daar plaats, oorlog en strijd onderling. Opnieuw vluchten veel Turken uit hun land.
De oorlog in het Midden Oosten is net als een steen die je in het water gooit en de ringen in het water eromheen worden steeds groter en groter. Het breidt zich uit naar steeds meer landen er omheen. Turkije maakt de mensen mond dood en zal Rusland als vriend omarmen.

Vraag 7) Donald Trump.
Trump stelt veel democraten teleur. Daar waar armoede is zal nog meer armoede komen. Amerika stevent af op een wereldmacht verkleining. De dollar zal minder waard worden. Pas in zijn derde Presidentschap jaar komt er een economische opleving.
Er zullen geen goede afspraken komen met landen, die vroeger goede handel dreven met Amerika, en nu aan de kant gezet dreigen te worden. Hij wil dat de Amerikaanse burgers het zelf weer op pakken en uitvoeren.
Weinig handel met andere landen toe laten, veel meer uit eigen bodem, eigen teelt introduceren, met zijn eigen mensen ( Amerikanen ).
Ik zie iets over de huizenmarkt in Amerika, de stedenbouw onder het bewind van Trump krijgt een vies smaakje.
Het blanke ras in Amerika wil hij op waarderen, Trump is een kleine dictator aan het worden.
Veel nieuwe vormen die Obama heeft gecreëerd laat Trump links laten liggen, zijn beleid is om de Amerikanen onderling sterker te maken, met elkaar meer doen/ondernemen en niets uit het buitenland halen. Eigenlijk stopt hij met verdragen die al gemaakt zijn.
Omrede: te weinig waardering voor de oorspronkelijke Amerikanen.
Eigenlijk wil deze man versnippering onderling tegen gaan.
De rijken worden rijker en de armen worden armer, dat zal het resultaat zijn. Pas in het derde regeringsjaar komt er een zichtbaar veranderingsproces m.b.t. onderhandelingen.
Hij zet duidelijk lijnen uit naar Engeland en Rusland, het Midden Oosten, Japan, China.
Europa vindt hij te zwak.
Dit is het gevolg in aanpak van de nieuwe president van Amerika naar overige wereld landen en nog meer.
Groot Brittannië: Engeland, Ierland en Schotland, vallen uit elkaar mede door wat er in Amerika zich ontwikkelt. Dit continent zet zich duidelijker neer, maar niet meer gezamenlijk.
Zo zijn Noorwegen en Zweden ook zich aan het beraden, hoe zij zich los kunnen maken van Europa.
Rusland zal zich dreigender opstellen naar Europa en vervelende nare acties ondernemen.
Al met al dreigt Europa in een behoorlijk isolement te geraken, als je ook kijkt naar Frankrijk en Duitsland, dan zal je zien dat deze twee grote landen steeds meer een eigen beleid laten zien en er ook naar handelen, die niet overeen stemt met de Europese gedachte`s.
Ons geld stelsel, de Euro, staat niet sterk en komt in zwaar weer.

 Vraag 8) Politiek Nederland
Nederland mist politiek gezien daadkrachtige besluiten met het nieuwe kabinet en oude en nieuwe ministers erin. Minister President Rutte wordt aan de zijlijn gezet. De linkse partijen bundelen zich sterker dan ooit, net zo als de alternatieve partijen. Wilders wordt in een isolement gezet.
Het stemgedrag van de Nederlanders uit zich in ongenoegen en stemmen op Wilders.
D66 zal het wederom goed doen, PvdA scoort heel goed, VVD verliest zetels, partij 50+ scoort ook heel goed ( Henk Krol ).
Het stemgedrag van de Nederlanders wordt door het vluchtelingen beleid ingezet, om zo hun ongenoegen te uiten.
Nederlanders willen kiezen voor een goede en verantwoordt toelatingsprocedure voor vluchtelingen met ook duidelijkheid over hoe deze mensen hier komen te wonen en te werken.
Politiek D66 en PvdA springen hierin op in. Toch zie ik Rutte niet echt verdwijnen., Minister President?
Wel als een belangrijke vertegenwoordiger van Nederland in de NAVO, · Europees iets zie ik bij hem doorgroeien in zijn kunde, geen ministerschap maar vertegenwoordiger van een Europees Internationale belangrijke club.

2017 is een jaar van scherpe tegenstellingen, veel onduidelijkheden, veel burger ongehoorzaamheden.
Toch zullen er veel bijzondere initiatieven door burgers en bedrijven gezamenlijk ontstaan zonder toestemming van instanties/subsidies en het lukt allemaal ook nog.
Mensen investeren in hun eigen bedrijf, met elkaar zonder subsidie of geld van de overheid.
Saamhorigheid wordt sterker in Nederland. Families helpen elkaar meer en meer.
Gezinsherenigingen van niet Nederlanders wordt een halt toegeroepen.
Veel emigratie vanuit Nederland naar andere werelddelen zal plaats vinden.
Emigranten/Burgers vanuit het Midden Oosten verschuiven zich naar andere werelddelen dan Europa.
Hierin spelen de Emiraten financieel een grote rol en helpende hand.

Vraag 9) Wat ik verder nog kwijt wil
Wat opvallend is voor 2017 is dat Burgeroorlogen meer en meer zichtbaarder worden.
Ook hier in Nederland zal er regelmatig hardhandige en gewelddadige acties gevoerd worden.
Het wordt wederom een rommelig jaar.
Wat ik wel heel mooi vindt is dat er wel steeds meer mensen zich laten horen hoe ze het anders willen, het blijft niet meer binnenskamers.

 

Beste mensen ik wens jullie een heel goed en liefdevol sprankelend jaar toe, met veel mooie ontdekkingen voor jezelf en elkaar.
GELOOF IN JEZELF……….EN VERTROUW OP JE INGEVINGEN
Sonja Dover……..……………. Medium voor Mens & Bedrijf & Dier…………….Voorspellingen 2017.

Voorspellingen over 2016          

Voorspellingen voor bekende Nederlanders in de Showbizz:
Gordon doet een stapje terug, legt zich nog meer toe op zijn 2 zaken, TV programma`s gaan gewoon door.
Gerard Joling krijgt een vriend 2015 begin/half 2016, liefdevolle zorg om zijn moeder en krijgt het steeds drukker met eigen teksten schrijven en een nieuwe hit CD deze zomer
Patricia Paay legt zich weer toe op het zingen
Marco Borsato begint een bedrijf met en voor jong talent om deze doelgroep te  coachen en de kleine kneepjes van het vak over te dragen.
Sylvie Meis heeft besloten zich meer toe te leggen op de lingerie lijn en haar zoontje. Ze is standvastiger geworden.
Rafael van de Vaart voelt zich weer eindelijk blij met de keuze van zijn voetbalcarrière en woonplaats en heeft geen spijt van Sabia los te laten.
Sabia en haar kinderwens wordt nog niet vervuld ook laat zij zich niet meer zo manipuleren door de Media, ze heeft haar lesje geleerd. Haar TV carrière ontwikkelt zich nu nog niet.
Yolanthe & Wesley zullen naast dit kindje nog een kindje krijgen. Yolanthe blijft zich inzetten voor kans arme meisjes en Rafael zijn voetbal carrière ontwikkelt zich zeer positief en is geliefd bij een grote groep fans.
Edwin Evers zijn muziek wint het altijd nog van zijn DJ werkzaamheden.
Giel Beelen zet zich volledig in voor de nieuwe muziek- stromingen en wordt op TV daarvoor velen malen gevraagd in zijn (bijna) eigen TV programma maar Radio blijft nog wel zijn beroep en hobby.
Patty Brard heeft in het aankomend jaar meer en meer het gevoel dat zij haar gevoeligheid meer verdieping wil geven. Haar afkomst speelt hierin een grote rol……
Carlo Boszhard en zijn man willen een gezamenlijke verantwoordelijkheid voor het werk wat ze op TV laten zien, nieuw bedrijf start onder hun beide handen met uitbreiding van vaste mensen in dienst. Theater optredens krijgt steeds meer hun belangstelling……..wordt succes.
Irene Moors bezint zich het aankomend jaar om vervolgens ook zelf een programma in eigen beheer neer te willen zetten, typetjes neerzetten komt wel weer eens, maar radio en/of TV vindt ze belangrijker/leuker om zich daar druk om te maken, eigen radio programma…….
Roy Donders zet zich in om met zijn kledinglijn ook workshops neer te zetten…..als ook TV programma`s blijven op zijn pad komen·
Chantal Janzen, in haar privé knelt het wat meer, toch redt ze het allemaal om zich volledig in de TV wereld in te zetten voor Nederland en Duitsland. Men ziet haar graag.
Renee Froger is in zijn nopjes en krijgt steeds meer energie maar moet blijven oppassen om niet te veel weer te willen aanpakken of neer te zetten. Zingen is zijn lust en leven, organiseren kunnen anderen beter.
Ali B weet als geen ander hoe je het publiek moet zien vast te houden en dat doet hij dan ook om met andere artiesten vooral met jong beginnend talent mooie specials neer te zetten. We zullen veel van hem blijven horen.
Humberto Tan is een man aan het worden die de presentatie van “De Wereld Draait door” aardig aan het over nemen is, het publiek smult ervan en daar gaat hij nog eventjes lekker mee door, zijn privé leven komt een beetje in de knel.
Paul de Leeuw krijgt opnieuw zijn eigen TV show maar een theater toer heeft nog wel zijn wens als acteur.
Eva Jinek krijgt een zwaar jaar met veel commentaar over haar presentatie, veelal jaloerse collega`s, ze gaat lekker en houdt alles goed in de hand, een krachtige en wijze vrouw die lang mee zal gaan in de TV wereld waardoor zij veel respect en waardering zal krijgen.
Angela Groothuizen zal steeds minder in beeld komen wat ze dit jaar goed kan gebruiken vanwege kleine familie verwikkelingen.
Familie Hazes: broer en zus leggen hun vete bij en zorgen voor spectaculaire zang prestaties.
Birgit Lewes is opnieuw weer in Love maar is daar rustiger in dan voorheen; Haar zang carrière is belangrijker voor haar geworden, nu meer dan ooit.
Glennis Grace de vrouw met een gouden stem is op haar top in haar carrière en dat weet ze. Ze is bewust bezig om haar privé optredens meer kans te geven dan ooit en dat lukt haar prima. Ze wordt gedragen door het publiek.
Edsilia Rombley groeit meer en meer en haar muziek keuze verandert en groeit mee. De liefde in haar leven sterkt haar als ook haar schoonzus Trijntje Oosterhuis waar ze samen muzikaal mee door groeit, want soul optredens in Nederland willen de dames graag doorzetten als ook in het buitenland, kansen komen er zeker…..Edsilia heeft veel meer in huis en dat laat ze zien.


Wie wint het Eurovisie Songfestival en haalt Nederland met Douwe Bob de finale?Zo ja, op welke plaats eindigen “we”.
Douwe Bob komt niet door de finale, Rusland komt heel ver.


Wat gebeurt er in ons Koningshuis en in de buitenlandse koningshuizen.
Het Koninklijke Huis in Nederland;

Prinses Amalia doet het boven verwachting heel goed. Haar IQ is hoger dan men dacht. Ze is een strebertje in veel dingen.
De middelste prinses Alexia schijnt een schrijvers talent te bezitten en is een zeer rustige jonge dame die weet wat ze wil.
Koningin Maxima vergt erg veel van zichzelf, ze doet en moet een stapje terug doen.
Koning Willem Alexander neemt geen genoegen meer met vage afspraken w.b. wat wel of niet mag of kan als Koning en laat dit duidelijk merken, ook laat hij, daadkrachtigere taal horen wat Nederland hoort te doen. Onze Koning zijn ziens wijze/normen en waarden wil hij duidelijk het volk voorhouden. Hij ziet dit ook als zijn plicht.
Koningin Maxima blijft bescheiden in haar normen en waarden naar buiten te brengen en dat siert haar.
Al met al wordt het koninklijk huis steeds meer gewaardeerd en op handen gedragen door het Nederlandse volk.
Pieter van Vollenhoven en Prinses Margriet trekken zich helemaal terug uit het openbare leven.Het is genoeg geweest
Het Spaanse Koninklijk huis; krijgt het zwaar te verduren in het aankomende jaar en daarna.
Het Koninklijk huis in Engeland; vernieuwing van  troonwisseling voor de generatie na Koningin Elisabeth vindt intern plaats. De Koningin zal een nieuw wetsvoorstel m.b.t. troonwisseling inbrengen.
Prins Harrie vindt zijn grote liefde.
Het Koninklijk huis in Noorwegen; zorgt Prinses Matte – Marit voor commotie, zij ontpopt zich als een krachtige volwassen prinses die Noorwegen krachtig op de kaart weet te zetten met haar nieuwe normen en waarden.
Koninklijk huis in Zweden; breidt zich uit met nog zeker 3 a 4 prinsjes -prinsessen. Ook hier is de verandering in troonopvolging intern volop in discussie.
Monaco; de tweeling brengt veel geluk bij beide ouders en dwingt hun min of meer concessies naar elkaar te doen, wat steeds beter lukt. Het leven in het paleis krijgt een andere traditie invulling, als ook de strenge hiërarchie die zal worden afgeschaft.

 

Hoe ontwikkelt de vluchtelingencrisis zich in Nederland en de rest van Europa.
Is er licht aan het eind van de tunnel wat betreft de oorlog in Syrië;
De meeste Europese landen willen grensverscherping aanbrengen, maar grens sluiting is nog een stap te ver vindt Nederland nu en nog wat E.U. staten. Uiteindelijk krijgen we permanente grens controles, dus de grenzen gaan gesloten worden, als argument:
bescherming voor de huidige bewoners van Europa.
Syrië en de landen er om heen zullen in 2016 nog steeds met elkaar in oorlog blijven en het probleem IS wordt niet opgehelderd in 2016, dat heeft een langere adem nodig.
Veel burgers uit bovengenoemde landen verspreiden zich over heel de wereld, nieuwe kansen -nieuwe mogelijkheden-
Relletjes, demonstraties, aanslagen en kidnappings zullen in 2016 helaas doorgaan.
Het bundelen met verschillende werelddelen om deze oorlog de kop te bieden is nieuw.
Opvallend is dat Utrecht een plek is waar veel onrust zaaiers wonen die voor IS zouden willen strijden. Ook Amsterdam en Den Haag kent groeperingen die zich willen laten gelden in Nederland n.a.v. de oorlog in Syrië.
Deze massale volksverhuizing levert in eerste instantie veel negativiteit op maar ook schept het weer mogelijkheden voor nieuwe creatieve werkzaamheden; eigen bedrijfjes, samenwerking verbanden, Arabische/Afrikaanse inzichten komen mee en verweven zich met de westerse inzichten m.b.t. ook tot werkgelegenheid, omgang familie en ouder wordende familie. Wat hierin heel opvallend is, is dat de gevluchte vrouwen   sterk, krachtig en volhoudend zijn.

Misdaad in Nederland;
De onrust in Europa met aanslagen is al erg en onrustig genoeg. De misdaad in Nederland d.m.v. liquidaties neemt in 2016 toe, ook verdwijningen van mensen, veelal jonge mensen is hierin opvallend. Denk aan kidnapping, lover boys, wraakacties.
Het leven in Nederland is rommeliger en negatief heftiger geworden.

Politiek in Nederland en andere werelddelen;
Premier Rutte blijft aan, PvdA, VVD, CDA, D66, de grote partijen in ons land zien meer kans om het sneller samen eens te zijn.
Partij van Wilders PVV groeit en krijgt ook meer zeggenschap. Als je kijkt naar de omliggende landen groeit het rechts denken harder dan we zouden willen.
Gelukkig is dit maar van tijdelijke aard…….
Democratie wordt hoog in het vaandel gehouden.
Politiek gezien groeit er een saamhorigheid onder veel Europese landen, door de problematiek die zich nu ontwikkelt. Men spreekt zich duidelijker uit dan ooit.
Hierin is Amerika een voorbeeld, politiek gezien, voor Europa.
De Europese munt blijft stabiel.
Politiek gezien is Engeland wel het land dat steeds meer afwijkt, hoe Europa zich zou moeten ontwikkelen.
Als ik naar andere wereld delen kijk dan zie ik toch dat Rusland zich ontwikkelt in ons nadeel. Ik verwacht dat zij zullen kijken hoe met de Emiraten connecties gemaakt kunnen worden om zich nog sterker neer te zetten in de wereld en om de confrontatie economisch met China aan te kunnen gaan.
Politiek gezien kabbelt Amerika gestaag door 2016,
maar negatieve veranderingen in de politiek staat ook Amerika te wachten.

De Amerikaanse presidentsverkiezingen;
 zouden eigenlijk door Hilary Clinton gewonnen moeten worden maar dat zal niet gebeuren. De strijd zal gaan tussen Lindsey Graham en Donald Trump en Hilary Clinton waarvan Donald Trump de meeste kans maakt.

Olympische Spelen in Rio de Janeiro te Brazilië
Het onderdeel zwemmen wordt zeer boeiend zowel bij de dames als heren worden gouden en zilveren plakken binnen gehaald door Ranomi, Femke en Sebastian.
Onderdeel Veld Hockey halen de dames een zilveren plak en bij de heren hoor ik goud/zilver…..
Onderdeel Turnen Gymnastiek zal Epke zeker weer een gouden plak binnen halen met zijn onderdeel Rekstok.
Al met al zullen de Nederlandse spelers op veel onderdelen flink scoren en met elkaar zo`n 13 a 15 plakken mee naar Nederland nemen.

Tja, eigenlijk moet ik zeggen…..door deze woelige periode waar we met zijn allen nu midden in zitten schept het meer en meer een saamhorigheid in Nederland, meer samen doen en ontwikkelen en uit voeren zal plaats gaan vinden onder elkaar. Tevredenheid over wat wij hier al hebben opgebouwd in Nederland wordt meer en meer gevoed en gezien. De tegenstellingen zijn scherper aan het worden door al de verschillende culturen in ons land, en dat is heel hard nodig om uiteindelijk echt te zien WAT wij hier in ons land al voor elkaar hebben gekregen met bloed zweet en tranen en wat we zullen moeten veranderen in positievere zin om vast te houden wat wij prettig vinden. De verandering is onomkeerbaar voor iedereen.
Een krachtig, gezond maar vooral liefdevol 2016 toegewenst.
Geloof in jezelf en vertrouw op je ingevingen.
Medium Sonja Dover www.sonjadover.nl
Geschreven op 18 november 2015.

VOORSPELLINGEN 2015
Geschreven op 17 + 18 oktober 2014 door Sonja Dover Medium

Voorspellen is het mooist en het moeilijkst wat er is omdat tijdsduur een lastig dingetje is, toch wil ik een poging wagen. Met plezier heb ik gekeken naar een aantal vragen, terwijl Henny alles noteerde met op de achtergrond haar zelf gecomponeerde muziek en klanken, om deze diepe concentratie te behouden naast dat ik ook van de muziek heel blij wordt en het mij rustig houdt. De nare verdrietige beelden krijgen geen grip op mij, de muziek ondersteunt om goed bij mezelf te blijven, waardoor het ook leuk en uitdagend blijft. Het was weer een feestje.

VRAAG 1. Voorspellingen over 27 bekende Nederlanders;

GORDON – gooit het roer om in zijn zang carrière en zoekt meer en meer de entertainment kant op, denk aan een soort musical vorm waarin hij een meerwaarde wil geven aan zijn zangervaringen. Al met al komt er meer geestelijke rust in zijn drukke leven en dagelijks bestaan.

GERARD JOLING – lieve man, ook hij gaat ’t roer omgooien, meer grip op zijn agenda krijgen. Er komt steeds meer ontspanning in zijn leven en nog meer zorgvuldigheid in contacten familie/vrienden. Programma Geer & Goor gaat verder, en er komt een nieuw tv programma met Gerard als ook buitenlands optreden komt er ook meer(weer) aan.
PATRICIA PAAY – er zit een nieuwe liefde aan te komen. Moeder – dochter band/relatie wordt intenser. Betrokkenheid ouderen via ’t goede doel + tv programma.
MARCO BORSATO – voor beginnend aanstormend talent is hij een lieve man en zang/coaching ligt hem erg goed, hij zet zich in voor 200%. Ondersteunt tevens zijn oudste zoon in diens zang/musical – carrière. Ook komt er een nieuwe film met Marco uit
(goede doel) en hij overweegt te stoppen met Voice of Holland.
YOLANTHE SNEIJDER CABAU – haar film carrière start voorzichtig door, presentatrice van een nieuw tv programma is in aantocht, moederschap begint te trikkelen en ze is heel gelukkig in de liefde en voelt zich ook goed als voetbal vrouw. Een stevige zelfverzekerde vrouw met een gevoelig hartje voor minder bedeelde.
SYLVIE MEIS – komt in een fijne buurt op stand in Amsterdam met haar zoon Damian te wonen. Zal een rustig jaar krijgen, meer tijd voor haar familie en echte vrienden. Wordt meer en meer gevraagd om gastvrouw en presentaties te doen wat haar nieuwe beroeps uitdaging zal worden. Haar sieradenlijn komt in de gevaren zone terecht, opletten!
RAFAEL VAN DER VAART – zijn voetbal carrière raakt in het slop. Op passen geblazen! Ook zijn relatie met Sabia……het zit allemaal niet meer zo lekker, Rafael.
LINDA DE MOL – nieuwe uitdagingen in binnen- en buitenland, ze ervaart veel druk, een druk jaar wordt het. Ze slaat zich er goed doorheen, die bedreigingen voor de Fam. De Mol. Liefde tussen haar en haar man is weer volop aanwezig.
EDWIN EVERS – richt zich meer op muziek maken waardoor het radio dj-en minder wordt.
RUUD DE WILD – nieuwe liefde nieuwe kansen.
GIEL BEELEN – is een man die nieuwe artiesten goed kan promoten en hij kan zijn muziek presentaties goed omzetten in uitdagende creatieve leuke vormen voor het publiek. De tv zal hem ook daarin vinden. Onze nieuwe Willem Duys!
PATTY BRARD – gelukkig met haar Antoine, grote mond klein hartje, lieve stevige vrouw. Op weg naar eigen tv programma, wordt voor een serie gevraagd en Antoine zijn carrière verloopt voorspoedig. Een soort Artiestenbureau? !
CARLO BOSZHARD – zie een huwelijk, ontwikkelt opnieuw nieuwe typetjes voor zijn korte tv programma’s met ondersteuning meer en meer van zijn man (voorlopig nog op de achtergrond). Samenwerking Irene Moors wordt minder.
IRENE MOORS – een bijzondere vrouw met een bijzondere manier van presentatie en geliefd door groot publiek. Overweegt radio (weer!) te doen, via eigen station?. Ook zij vindt typetjes neerzetten nog steeds leuk (?) maar spiritualiteit blijft haar ook boeien, denk aan Tineke de Nooij.
ROY DONDERS – er komt veel op hem af, ondersteuning nieuwe manager is onderweg. Het wonen in een grotere stad zal hem goed doen en geeft hem meer creativiteit waardoor hij zijn leven ervaart als veiliger. Roy zal meer “nee” zeggen dit jaar, en beraad zich om voor groepen workshops te gaan geven.
CHANTAL JANZEN – haar carrière slokt haar leven helemaal op, weinig ruimte voor privé. Zie zang carrière eind 2015 in een opwaartse lijn in Nederland. Hollands got Talent wordt laatste seizoen voor Chantal. Presentatie Dance talent programma stopt niet, net zo als de overige tv presentaties, ze houdt veel aan. Is zeer geliefd bij het Nederlands publiek.
DRIES & DAVE ROELVINK – Dries carrière kabbelt gewoon door ondanks dat zijn zoon andere normen hanteert en waardoor Dave nog vaak in het nieuws verschijnt. Twee mensen die een sterke familieband hebben.
JAN SMIT – een man met veel talenten, expressie, consequent gedrag, maar vooral gelukkig in de liefde is. Een enorme groeispurt in de media en film wereld maakt. We zullen veel van hem horen en zien.
RENEE FROGER – de spanningen lopen hoog op, het kost hem steeds meer moeite te doen wat hij normaal allemaal voor elkaar krijgt. Geeft nu meer aandacht aan zijn gezinsleven. Goede doelen actie via radio en/of tv, iets over film + Amsterdam. Bezig met een film m.b.t. Amsterdam, film of musical kan ook nog, volkszangers/Amsterdammers en het Nederlands lied. Maakt samen met zijn zoon een cd en zoon van Andre Hazes (Dre) wordt daarbij betrokken. Nieuwe kerst cd? !
KATJA SCHUURMAN – groeit uit naar een rijpere volwassen vrouw met steeds meer oog voor diepgaande thema programma’s, maar wel met een creatieve blik en een mening die niet doorsnee is, zal meer zichtbaar zijn. Haar man Gijs Romer zal zich steeds meer willen ontwikkelen als regisseur.
Op toneel is hun samenspel verfrissend en boeiend. De nieuwe Pleunie Touw en Hugo Metsers.
FRANS BAUER – is met een nieuwe film bezig of komt er aan, woonwagenkamp/zigeunerleven staat hier centraal in. Combinatie gezin/familie/carrière gaat hem steeds beter af. Ontspanning via natuur en de bossen zijn heel belangrijk voor hem.
ILSE DE LANGE – haar switch met Waylon heeft haar carrière veel positieviteit opgeleverd en heeft haar zang carrière goed gedaan. Een eerlijk intens levende creatieve vrouw. Haar zangcarrière in het buitenland ontwikkelt zich zeer snel en voorspoedig om uiteindelijk in Amerika door te breken. Haar eigen teksten worden steeds beter ontvangen door een breed publiek.
WAYLON – de liefde in zijn leven vraagt heel veel van hem maar zijn zang carrière blijft zoals het nu is. Ook Waylon verdiept zich in zelfgeschreven teksten maken, eigen songs creëren. Hij heeft een lastig jaar.
ALI B – lief mens en zeer nauw betrokken bij zijn nieuwe Voice of Holland pupillen, deze ervaringen worden door Ali B in zijn tournee/shows, meegenomen als nieuwe optredens, heel creatief gaat hij ermee om. Een eigen tv – zang programma maken met opname in een warm land, heeft zijn interesse gekregen net zo als een tournee met nieuw talent door Nederland te maken.
HUMBERTO TAN – een enthousiaste man met discipline in wat hij wil, hij zet zijn tanden er stevig in, lukt ook redelijk goed wat hij wil. Zijn tv carrière verloopt goed.
Combinatie gezin /tv = dit jaar wat lastiger.
FERRY DOEDENS – moet dit jaar veel uitleggen en discussiëren wat hij wel of niet wil, zowel in de liefde als in zijn carrière. Carrière maken in het buitenland? Holland blijft trekken! Ook zal hij meer en meer gevraagd worden voor spraakmakende programma’s. Daarnaast kan hij goed zingen. Iets met model. Modellen serie!
PAUL DE LEEUW – wil een film maken. Blijft met tv programma’s goed zichtbaar en kan zelf hierin steeds meer en meer in of aanvullen. Overweegt (weer) een theater programma te maken maar niet alleen. Paul blijft altijd zichtbaar, dat is ook zijn kracht.

VRAAG 2. Wie wint het Eurovisie Songfestival en haalt Nederland de finale?
En zo ja, op welke plaats eindigen “we”?
Het beeld wat door komt is dat een aantal mensen zingen met op de voorgrond een vrouw, het is een rommelig geheel naast dat het geen gemakkelijk lied is wat Nederland in zendt. We komen niet ver, tussen de 13de en 18de plaats. Een Oostblok land gaat waarschijnlijk winnen, zoals Kroatië. Albanië hoor ik ook. Wat je ziet is dat er spectaculaire liedjes zich laten zien. Nieuwe tendens = liedjes met een thema, een boodschap er in verwerkt vallen op, hebben de voorkeur.

VRAAG 3. Wat gebeurt in ons koningshuis en in het buitenlandse?
Hoe verloopt de eerste vernieuwde Koningsdag?
Prinses Beatrix zal zich meer op goede doelen richten. Prinses Laurentien en Prins Constantijn zullen met plezier meer openbare verplichtingen vervullen, hun jongste dochter Eloise heeft een teken talent. Prins Maurits zal een nieuwe functie gaan vervullen, waarin hij een positie inneemt die volgens mij m.b.t. het bankwezen te maken heeft, soort raadsman. Zijn vrouw Prinses Marilène zal weer een functie gaan bekleden wat met kunst te maken heeft. Prinses Margriet en Mr. Pieter van Vollenhoven zullen wat meer lichamelijke ongemakken ervaren, vooral haar linkerbeen vraagt meer aandacht. Mr. Pieter gedraagt zich in het openbaar bescheidener dan anders.
Koning Willem Alexander toont in het openbaar meer betrokkenheid naar het volk en beweegt zich vrijelijk, knoopt gesprekken aan met mensen, gaat ontspannen om met de pers. Zijn visie over het leven, omgang met elkaar heeft zich verscherpt en graag zou hij nadrukkelijker daar zijn mening over willen verkondigen. Bij speeches, toespraken en openingen merk je daar steeds meer van. Zijn lichaam omvang verandert als ook zijn kleding keuze.
Koningin Maxima doet een stapje terug in haar goede doelen toer. Haar oprechte belangstelling is haar visite kaartje als ook haar bewuste kleding keuze waar ze die aanschaft.
Hun oudste dochter Prinses Amalia is een pittige jonge dame geworden en niet op haar mondje gevallen, lijkt erg op haar vader.
Prinses Irene zal opnieuw liefde in haar leven tegen komen en omarmen.
Prinses Christina’s zang carrière staat op een laag pitje, en ze twijfelt over haar definitieve woon keuze.
Prins William en Hertogin/Prinses Cate (Engeland) zullen snel een derde kind in hun gezin ontvangen.
Broer Prins Harry is nog steeds niet toe aan een vaste relatie. De Koninklijke familie in Engeland wordt steeds meer positief door het volk gedragen.
Als je kijkt naar de Koninklijke familie in Spanje m.n. Koningin Letizia dan zie je de betrokkenheid met het volk zich steeds meer in kleine projecten ontplooien, waardoor geldstroming voor deze projecten los komt, onderwijs zal haar nieuwe aandacht vragen en een nieuwe doelgroep van haar worden.
Koning Leopold van België maakt zich niet geliefd bij het volk.
De koningin van Zweden schrijft opnieuw een boekje waarin haar zuster betrokkenheid heeft.
Het koninklijk huis van Nederland en de financiële kwestie rondom de oranjes, zoals het budget van het koninklijk huis, is voor de koning en koningin een negatief discussie punt, vinden zij.
Koningsdag zal weinig nog veranderen, we gaan voorlopig op de oude voet door. Muziek festivals is wel waar de koning en koningin van vinden dat het samen zijn van ons volk boeiender maakt dan spelletjes organiseren, toch willen zij het volk vrijlaten in koningsdag te vieren. 30 april zou wel eens 27 april kunnen worden en blijven, de verjaardagsdag van onze koning met de hoop dat het meer en meer in het teken komt te staan van festivals, muziek. Scholen zullen een halve dag schoolspelletjes kunnen blijven organiseren en daarna vrij.

VRAAG 4. Welke schokkende misdaadgebeurtenissen voorzie je.
Amsterdam – wordt door bom aanslagen opgeschrikt waarbij ook veel loos alarm tussen zit.
Den Haag – heeft een criminele bende in de binnen stad waarin de achter gelegen straatjes in de binnen stad onveiliger zijn geworden.
Utrecht- Marokkaanse jongeren roeren zich opnieuw.
Arnhem – veel last van dakloze, mensen worden assertief als het gaat om beroving. Men helpt en is minder passief.
Het lijkt wel of Zeeland overspoeld wordt door criminele jongeren.
Nederland is niet meer zo’n rustig landje als we gewend waren. Ontvoeringen zullen veel vaker plaats vinden.
Middelbare scholen worden aan strengere regels gelegd m.b.t. pesterijen. Er komt een wet voor strafvervolging / taak oplegging. Lagere scholen krijgen vanuit de overheid opgelegde projecten die gaan over pesten als verplicht vak. De groepen 1 + 2 worden daar al in meegenomen.
Ook krijg ik een schiet incident aangereikt in de van Helmerstraat Amsterdam / Den Haag, waarin een aantal burgers betrokken raken die er niets mee te maken hebben, er wordt vanaf 1 hoog naar beneden geschoten. Het is een 3 hoog oud pand, er naast is het huis afgebroken, andere kant gewoon woonhuizen= redelijke buurt.
Voorjaar zie ik nog een liquidatie in Groningen, geschoten wordt op een brommer/scooter rijdende man.
Ook zie ik een roltrap waar een naar incident met messen/schieten plaats vindt. Het is in een metro station.
Frankrijk wordt opgeschrikt in de hoofdstad opgeschrikt door een (bus) explosie, heeft met (Engelse) toeristen te maken.
Spanje – 2 bom aanslagen waarvan een met een trein incident. ( Lissabon )
– 2 vliegtuin rampen Australië + serie moordenaar via wurging / koord.

VRAAG 5; Wat komt er uit het onderzoek rond het overlijden van Els Borst.
De dader is een geestelijke zieke man.

VRAAG 6; Wat komt er uit het onderzoek rond de afpersingszaak bij de familie De Mol.
De dader (zijn meerdere personen). Wat ik ook zie is een kantoor, een oud medewerker, daardoor is de inzage van Fam. De Mol bekent. Er wordt meer gedreigd dan de dader(s) waar kan maken. De dader (s) wordt gepakt. Via Johnny de Mol jr. zal de ontknoping plaats vinden.
Helaas wakkert dit meerdere mensen aan vervelende dingen/reacties te ondernemen naar Fam. De Mol en andere rijke bn-ers. Deze kleine groep mensen heeft er een soort spel van gemaakt, hoe je bij rijke mensen en bn-ers verhaal zou kunnen halen.

VRAAG 7.Zijn er grote veranderingen in de binnenlandse en buitenlandse politiek te verwachten?

Premier Rutte ligt nog steeds goed in de markt, hij doet het heel goed. Zijn woord keus is een feest voor het gehoor = algemene opinie.
Op een of andere manier is het belangrijk zoals nu de verdeling politiek ligt, dat dit gehandhaafd blijft, omreden; de schommelingen en bewegingen rondom de crisis
(opwaartse lijn in crisis periode op te vangen).

De economie in Nederland verloopt gestaag in een opwaartse lijn.
Kijk naar opleving huizenbouw – renovatie, visserij, scheepvaartbouw, gezondheidszorg (maar dan via andere contracten aanbod), meer initiatieven vanuit zzp-ers die hun eigen werk creëren. Men durft meer te ondernemen.

De financiële groei in Nederland is matig maar groeit mondjes maat de goede kant uit. Als je kijkt naar Duitsland, Frankrijk en Engeland, dan zie je dat de werkloosheid cijfer in Duitsland zich stabiliseert als ook in Engeland.

Spanje is nog niet uit z’n diepte punt als ook Italië en Griekenland. Heeft met investering beleid te maken.
Daarnaast is er een enorme verschuiving gaande m.b.t. financiële macht;
Amerika – China – Rusland – Europa.
Opvallend is de macht verschuiving in Amerika, het verslapt.
China maakt nog 1 groeispurt mee op financieel gebied.
Rusland zal uiteindelijk de strijd met China aangaan.

Scheepvaart en water innovatie vanuit Nederland wordt meer en meer gevraagd.
De KLM wordt opnieuw aan banden gelegd.
Het asiel zoekers beleid in Europa dreigt behoorlijk uit de hand te lopen, Europa wil 1 lijn trekken en grens verscherping inlassen.
We komen er niet zo goed uit hoe we het moeten regelen met z’n allen en hoe mensen van buiten Europa op te vangen.
Mede daardoor zullen er rellen en heftige demonstraties ontstaan.

VRAAG 8; Hoe ontwikkelt de huizenmarkt zich en komt er een definitief einde aan de financiële crisis?
Subsidie verstrekking voor veel kooplustige wordt makkelijker gemaakt, rente is gunstig. Verkoop huizen is / staat in de lift.
Wonen voor ouderen, meer mogelijkheden komen er aan.
Renovatie oude huizen staan in de lift, meer huurwoningen zullen te koop met goede regelingen aangeboden worden.

Financiële crisis; voorlopig zitten wij als Nederland er wat langer in, in deze crisis vorm.
Geld voor heel Europa, alles heeft te maken met de oorlogen rondom ons heen, er is onrust in en om ons heen, we blijven voorlopig in een wat een lastige onrustige financiële situatie.
De economie trekt wel weer aan waardoor men wil (blijven) beleggen.
De dollar koers; de dollar en de euromunt zullen straks gelijk opgaan om uiteindelijk de euromunt steviger op de markt te zien groeien.

Aandelen Obligaties; zullen opnieuw een kentering meemaken, waardoor de beurs en de rente zich niet positief kunnen ontwikkelen.
Rondom de feestdagen (2014) komt daar weer rust in.
Zo rond maart 2015 is er weer flinke onrust om daarna weer in een stabiele situatie uit te komen.

De oorlogen in het Midden Oosten veroorzaken wel dat Rusland zich ermee wil bemoeien waardoor de investeringsdrang tempert en de dollar en euro munt en de rente zich onstabiel ontwikkelen.
De kentering die plaats moet vinden, vindt dan ook pas in het najaar 2015 plaats ten goede.

VRAAG 9. Hoe gaat de situatie rond IS zich ontwikkelen?
Ja, IS heeft teweeg gebracht dat de handen in een worden gevouwen om het geld – circuit goed te laten stromen en te blijven beheren en te laten stromen.
Een enorme volks verhuizing zal zich blijven plaats vinden.
Isolatie van de kern IS zal uiteindelijk plaats vinden = wel moeilijk uit te roeien.

VRAAG 10. Hoe ontwikkelt de Ebola – epidemie zich? Komt het naar Europa en wordt er een medicijn voor gevonden?
Het verspreid zich sneller op plekken waar het onlogisch is. Een heuse plaag voor de mens, toch wordt hier een anti – virus voor gevonden om te bestrijden.
Helaas eist het ook in 2015 veel mensen levens.
Europa zal niet vrij van deze Ebola plaag blijven.

En zo kom ik dan uiteindelijk aan het einde van deze Voorspellingen over het aankomend jaar 2015.
Het wordt weer een boeiend sprankelend jaar met veel uitdagingen, ontdekkingen maar vooral veranderingen, daar zitten we nu al midden in.
Ik wens een ieder een gezond en liefdevol 2015 toe en blijf open staan voor veranderingen, ook namens Henny Vermeijs.